İnsu Teknik, yerli aracın gazlı amortisörlerine talip

Kendi markası Tuff Support ile üretimin yüzde 95’ini ihraç eden İnsu Teknik, gazlı amortisör ve damper alanındaki iddiasını yerli otomobil projesine de taşımak istiyor. Gazlı amortisörler binek araçlarda ağırlıklı olarak bagaj kapaklarına kullanılıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESRA ÖZARFAT

İnsu Teknik, yerli otomobilde kullanılacak gazlı amortisörlerin üretimine talip. Ar-Ge altyapısıyla bu alandaki geliştirmelerini artırarak sürdürdüklerini belirten İnsu Teknik Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Süalp, “Yerli araç için destek verebilecek durumdayız. Konu yeniden gündeme geldiğinde İnsu Teknik olarak bize verilecek göreve hazırız” dedi.

2005 yılından bu yana Bursa’da üretim yaptıklarını kaydeden Süalp, özellikle binek ve ticari araçlar ile ağır vasıtalarda etkin olduklarını söyledi. Son bir yıldır OEM firmalarıyla yakın temasta olduklarını ve Tofaş, Ford, Renault, Volkswagen gibi firmaların tedarik zincirlerine katıldıklarını aktaran Hakan Süalp, Ford ile ön seri çalışmalarına başladıklarını, Tofaş, Volkswagen ve Renault’da da proje aşamasında olduklarını dile getirdi. Bazı OEM’lerin yurtdışından tedarik ettikleri amortisörleri de yerli olarak üretmeye başlayacaklarını duyuran Süalp, OEM’de pazar hedeflerinin yüzde 35’i geçmeyeceğini, ağırlıklı olarak aftermarket üretimini sürdüreceklerini ifade etti.

İnsu Teknik, otomotiv endüstrisinin yanı sıra Sirena Marine’in ürettiği Azimut yatlarının da gazlı amortisörlerinin üreticisi.

5 bin değişik çeşit amortisör üretebiliyor

Gazlı amortisör üretiminde yıllık 3 milyon adetlik üretimleriyle Türkiye’de üretim yapan en büyük firma olduklarına işaret eden Süalp, “Otomotivdeki yeni projelerin devreye girmesiyle bu rakam 5 milyona çıkacak. Yurtdışında pastanın küçük bir dilimindeyiz. Bünyemizde yaklaşık 5 bin değişik çeşit amortisör üretebiliyoruz. Dünya üzerindeki tüm araçların gazlı amortisörünü üretebilecek kapasitedeyiz. Bu kadar çok çeşidi bu kalitede ve az adetle üretebilen dünya üzerindeki 3 firmadan biriyiz. Bu nedenle yurtdışı pazarımızı genişletmek için elverişli bir ortam var” dedi. Üretimin yüzde 95’ini ihraç ettiklerini anlatan Süalp, bunun da yüzde 60’ını Amerika kıtasına gönderdiklerini bildirdi.

Dünyaca ünlü markaların “Private Label” üretimlerini yaparak onların dağıtım ağıyla dünya pazarına nüfuz ettiklerinin altını çizen Süalp, yurtdışına yapılan satışların 3’te 2’sini kendi markaları Tuff Support ile yaptıklarını vurguladı. Süalp şu bilgileri verdi: “İhracatın yüzde 30’unu Avrupa ülkelerine yapıyoruz. Amerika’da bir depo ve lojistik merkezimiz var. Amerika kıtasında markamızla tercih ediliyoruz. Ayrıca Kanada, Japonya, Avusturalya, Isveç gibi ülkelere de ulaşıyoruz. Markamızın güçlü bir şekilde büyümesi için Turquality başvurusunda da bulunmayı planlıyoruz.”

Yıl sonuna kadar Ar-Ge merkezi olacak

Son yıllarda özellikle lüks araçlarda elektrikli amortisörlerin, kaldıraç sistemlerinin kullanılmaya başlandığına dikkat çeken Süalp, bu tip amortisörleri de Türkiye’de üreten ilk firma olacaklarının altını çizdi. Hakan Süalp, bu çerçevede Ar-Ge çalışmalarına hız verdiklerine işaret ederek, Uludağ Üniversitesi’yle bir TÜBİTAK/TEYDEB projesi yürüttüklerini, halihazırda gazlı amortisör üzerine 4 patentleri bulunduğunu kaydetti. Hakan Süalp, yeni bir amortisör için de patent başvuruları bulunduğunu açıklayarak, “Yıl sonunda bununla ilgili OEM’lere teklif ve projelerimizi sunacağımızı düşünüyorum. Bu bizi diğer firmalardan da ayırarak farklı bir noktada konumlandıracak” diye konuştu.

Süalp ayrıca yıl sonuna kadar Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan onaylı Ar-Ge Merkezi olacaklarını da aktardı. İnsu Teknik, 10 bin metrekare kapalı alana kurulu tesisinde 140 kişi ile üretim yapıyor.