Işık Sigorta'ya 34 milyon lira teklif

TMSF'nin satışa çıkardığı Işık Sigorta için Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, 34 milyon lira teklif verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (TMSF) 40,8 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkardığı Işık Sigorta için Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, 34 milyon lira teklif verdi.

Sermayesinde bulunan hisselerin bir kısmı satışa çıkarılan Işık Sigorta'nın 60 milyon adet hisseden müteşekkil ortaklık yapısında mevcut olan 48 milyon 54 bin 478 adet hissenin tamamı ihaleyle satışa sunuldu.

Bank Asya'nın Ümraniye'deki genel müdürlük binasında gerçekleştirilen ihalenin tek katılımcısı Tarım Kredi Kooperatifleri oldu.

İhaleyi yöneten Bank Asya Genel Müdürü Abdullah Güzeldülger, muhammen bedeli, Işık Sigorta'nın Asya Katılım Bankası'ndaki payları için 34 milyon 436 bin 746 lira, şirketin bankadaki payları ve satışa yetki veren diğer ortakların paylarıyla 40 milyon 846 bin 306 lira olarak açıkladı.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, satışa sunulan tüm paylar için 34 milyon lira nihai teklifte bulundu. İhale, Fon Kurulu onayına sunulacak.

"Duruma göre hareket edeceğiz"

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Güngör,  şirketin 1581 sayılı yasayla kurulmuş sivil toplum kuruluşu yapısında olduğunu belirterek, "Kurumumuz kamu hizmeti veren bir STK. Bin 625 kooperatifi, 16 bölge birliği ve iştirak şirketleriyle 6 bin civarındaki çalışanıyla çiftçilerin hizmetinde olan bir kuruluş." dedi.

Güngör, bugün ihaleleri yapılan Asya Emeklilik ve Hayat ile Işık Sigorta'nın payları için en yüksek teklifi vermelerine ilişkin, "Şu anda ihale sona erdi ama kesinleşmedi. Yetkili kurullarımızın kararları doğrultusunda netleşecek. Duruma göre hareket edeceğiz. Zaten çiftçinin hizmetinde olan bir kuruluştan bahsediyoruz. Şu anda netleşmiş hiçbir şey yok. Bizim yetkili kurullarımız ve ihaleyi düzenleyen yetkili kurullarca netleşecek duruma göre ilerleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Tarım Kredi Kooperatifleri, TMSF'nin 33 milyon 218 bin 610 lira muhammen bedelle satışa çıkardığı Asya Emeklilik ve Hayat AŞ sermayesindeki Asya Katılım Bankası'na ait hisseler için bugün düzenlenen ihalede de 40 milyon 400 bin liralık teklifte bulunmuştu.