İsmi CLK oldu, kârı yüzde 265 arttı

İsmini CLK Holding olarak değiştiren Karkim, yılın ilk 6 ayında 2.4 milyon kar etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Geçtiğimiz günlerde holdingleşen ve ismini CLK Holding (BIST CLKHO) olarak değiştiren Karkim, 2013 ilk altı aylık dönemde kârını yüzde 265 artırarak 2 milyon 400 bin 902 liraya çıkardı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre; şirketin konsolide esas faaliyet kârı ise yüzde 365 artarak 4 milyon 210 bin 764 liraya yükseldi. Mart 2013 sonunda Çelik İplik’in yüzde 55 hissesini alan şirketin bu iştirak sonucu 30 Haziran 2013 konsolide aktif toplamı önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 261 büyüyerek 93 milyon 609 bin TL seviyesine ulaştı.  

Mart 2013 sonunda Çelik İplik’e iştirak eden ve daha sonra unvanını CLK Holding olarak değiştirerek yeni bir kurumsal yapılanmaya giden şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çelik, holding bünyesinde faaliyet gösteren gerek tekstil, gerek sondaj akışkanları şirketlerinin yeni iş anlaşmaları ve yüksek kapasite kullanımları sonucunda oldukça kârlı bir dönemi geride bıraktığını söyledi. Holdingleşme süreci öncesinde yatırımcılarına satın aldıkları Çelik İplik için yıllık 4 milyon TL kâr taahhüdü verdiklerini anımsatan Çelik şöyle devam etti:

“Bundan 5 ay gibi kısa bir süre önce iştirak şirketlerimizden Çelik İplik için yatırımcılarımıza en az 4 milyon TL vergi öncesi kâr sözü vermiştik. Bugün henüz yılın yarısına gelmiş olmamıza rağmen Çelik İplik 2 milyon 944 bin TL kâr açıklayarak taahhüt ettiğimiz bu tutarın yüzde 74’ünü gerçekleştirmiş oldu.

Diğer taraftan sondaj akışkanları alanında faaliyet gösteren grup şirketimizin solo net dönem kârı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 131 artarak 1 milyon 518 bin TL’ye ulaştı. Konsolide bazda net kârımız ise yüzde 265 artarak 2 milyon 400 bin TL olarak gerçekleşti.  Bunların hepsinden daha da sevindirici olan konsolide bazda net satışlarımızın yüzde 698 artmasıdır. Önümüzdeki dönemde de bu başarılı performansımızı yükselterek sürdürmeyi hedefliyoruz.”

Holdingleşme süreci, yeni yatırımları da getiriyor

Tekstil sektöründeki 35 yıllık deneyimin ardından enerji sektöründeki fırsatları değerlendirmek üzere geçtiğimiz Mart ayında Karkim’i satın alan ve ardından holdingleşme çalışmalarına hız veren Murat Çelik şöyle devam etti:

 “Karkim’in satın alınması sırasında Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek hisse değerinin yüzde 20 fazlasına çağrı yapmıştık. Şimdi geldiğimiz noktada bizlere güvenen ve hisseleri elinde tutan yatırımcılarımız 4 kat daha kârlı bir şirketin ortağı haline gelmiş oldu. Geçen sene ilk 6 ayda 18 kuyuya hizmet veren şirketimizin işleri bugün yüzde 67 arttı ve 30 kuyuya yükseldi. Bu senenin en önemli icraatı ise Karkim’in yurt dışına açılma hamlesidir. Karkim, Kürdistan Bölgesel Hükümeti Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın 27 Haziran 2013 tarihli onayı ile bu bölgede faaliyet gösterme yetkisi aldı ve bunun haricinde 4 ülkede hazırlık çalışmalarını sürdürüyor. Çok yakında kârlı ve büyüme potansiyeli yüksek yeni yatırımlarımızı da ortaklarımızla paylaşarak bize duyulan bu güvene layık olmaya devam edeceğiz.”