İtalyan Lumberjack Türk oldu

Bünyesinde Flo, Polaris ve Kinetix gibi markaları barındıran ayakkabı üreticisi ve perakendecisi Ziylan Grup, İtalyan Lumberjack markasını İtalyan Antonini Ailesinden satın aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MİLANO - Bünyesinde Flo, Polaris ve Kinetix gibi markaları barındıran, Türkiye’nin önde gelen ayakkabı üreticisi ve perakendecilerinden Ziylan Grup, İtalyan Lumberjack markasını satın aldı. Ziylan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan, İtalya’da kurdukları Brand Park adlı şirketle Lumberjack ve satın alacakları yeni dünya markalarıyla dünya ayakkabı sektörünün önemli oyuncularından biri olmayı hedeflediklerini söyledi. Ziylan, Lumberjack’in yaklaşık 40 milyon Euro düzeyinde olan cirosunu gelecek 5 yıl içinde 250 milyon Euro’ya ulaştırmayı hedeflediklerini açıkladı.

İtalyan basınının da büyük ilgi gösterdiği Milano’daki basın toplantısında konuşan Ziylan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan, "Birçok yaşıtım gibi ortaokul yıllarımın hayal ayakkabısıydı Lumberjack. Bir çift Lumberjack alabilmek için 3 ay harçlıklarımı biriktirmiştim. Şimdi ise Lumberjack markasının yönetimini üstlenmek bana ayrı bir gurur veriyor.Hayallerimizi gerçekleştirdik" dedi.

"Fiyat değil satın alma önemli"

Konuşmasında,Lumberjack’i kurdukları ve bugünlere getirdikleri için Antonini Ailesi’ne teşekkür eden Ziylan, "Lumberjack bizim için çok büyük bir değer. Ziylan Grup olarak tüm enerjimizi, bu değeri, aldığımız noktadan daha da ileriye götürmek için kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi. Satın alma bedeline ilişkin bir soruya Ziylan şöyle yanıt verdi: "Önce hayaller kurduk, sonra hayallerimizi planladık. Şimdi bunlar gerçekleşiyor. Satın almanın bedelinden daha önemli olan yer burasıdır. Gaziantep'teki 50 metrekarelik atölyeden buraya gelmek benim için çok önemli. Uygun fiyata alalım, ucuz olmuş,pahalı olmuş burasına hiç bakmadık."

Bu adım bizi global markalar ligine taşıyacak

Ziylan Grup’un Türkiye’nin 2023 vizyonu doğrultusunda dünya üzerindeki 10 büyük ekonomiden biri olmak ve global markalar çıkarma hedefine paralel adımlar attıklarına dikkat çeken Mehmet Ziylan şöyle devam etti: "Bugün dünya ayakkabı sektörünün kalbi olan İtalya’da attığımız bu adım, bizim için Ziylan Grup’u global markalar ligine taşıyacak ilk adımdır. Lumberjack’in grup markalarından biri olması Ziylan Grup’un 50 yıllık tarihindeki üçüncü büyük dönüm noktasıdır. Lumberjack operasyonu bizim için, sadece tasarımı ve kalitesi ile dünyaca tanınmış bir İtalyan markasının yönetimini üstlenmek anlamına gelmiyor. Aynı zamanda büyük, temelleri sağlam, bilinirliği yüksek, network’ü geniş, yeni açılımlara imkan veren bir markaya kavuşmuş oluyoruz. İtalya’da kurduğumuz Brand Park şirketimizin çatısı altında bulunan Lumberjack global hedeflerimiz için ilk adımlarımızdan biri. Bu konuda yeni hamleler yapmaya ve diğer kategorilerdeki alım fırsatlarını da değerlendirmeye kararlıyız. Amacımız, İtalya’da kalıcı yatırımlar yapmak. Lumberjack bizim için bir başlangıç."

Yeni üretim merkezi olabilir

Toplantıda Türkiye’den gelen medya mensuplarının yanı sıra İtalyan basınından da yöneltilen soruları da yanıtlayan Mehmet Ziylan, yatırımın büyük bölümünü kendi kaynaklarıyla yaptıklarını ifade ederek "Şunun altını kalın bir şekilde çizmek isterim ki bu proje çok güçlü bir şekilde doğacak. Çok önemli tasarımcılarla görüşüyoruz.Şu aşamada isim veremem ama, yüksek tasarım gücüne sahip ürünleri erişilebilir fiyat seviyesinde sunacağız.Bunu net bir biçimde söyleyebilirim. İtalyan tüketicisine İtalyan tasarımını çok uygun fiyata sunacağız" dedi. Ziylan, üretimin Türkiye ye taşınıp taşınmayacağı yolundaki bir soruya "Mühim olan Lumberjack'in kimliğini koruyarak nerede üretebilirsek orada üreteceğiz. Türkiye’nin çok rekabetçi bir yapısı var. Üretim gücümüzü ve tecrübemizi kullanacağız. Fakat bu bütün koleksiyonumuzun şurada veya burada üretileceği anlamına gelmiyor. Kimliğini koruyabilecek her noktada üretime devam edeceğiz" yanıtını verdi.

Avrupa pazarına girmeden dünyaya açılmak mümkün değil

Ziylan, yeni pazarlara açılımla ilgili bir soruya karşılık olarak da "Ortadoğu bizim aşina olduğumuz ve kolay ulaştığımız bir pazar. Ancak Avrupa pazarı çok farklı. Bu pazarda barınmak hiç öyle kolay değil. Bunun için bir kıvılcıma ihtiyaç vardı ve Lumberjack bizim için işte bu kıvılcım oldu. Avrupa'da marka olmadan dünyada marka olamıyorsunuz. 42 ülkede distribütör anlaşmamız var, bunu 60-70 ülkeye çıkaracağız. Başarının sırrı bize göre Avrupa'dan geçiyor" dedi.

Hedeflerimizi revize ediyoruz

Ziylan Grup’un, bugün 20 milyon çiftin üzerinde ayakkabı ve 239 mağaza, 114 bin 364 metrekarelik perakende satış alanı ile 400 milyonu Euro’yu aşkın cirosu olan, Türkiye çapına yayılmış Türkiye’nin 1 numaralı ayakkabı perakende grubu konumunda olduğunu ifade eden Mehmet Ziylan, Lumberjack alımı öncesinde 2015 yılı için 1.5 milyar TL ciro hedefi belirlediklerini, ancak bu satın almayla birlikte hedeflerini revize ettiklerini söyledi.

Brand Park şirketini kısa süre içinde Lumberjack için oluşturduklarını anlatan Ziylan "Lumberjack hedeflerimizden sadece bir tanesi. Bir sonraki adımımızda kadın, perakende, spor kategorilerine ilgimiz var.Fırsatları kovalayacağız. Fırsatlar çıkarsa karşımıza bunları da hayata geçirme planlarımız var. Yeni markalar olursa bunlar da yine Brand Park kapsamında olacak. Ama önce kendimizi Lumberjack ile kanıtlamak istiyoruz" dedi.


Mehmet Ziylan, Lumberjack’i yeni pazarlara açarak, yeni müşteri gruplarıyla tanıştıracaklarını belirterek,Lumberjack’in satışlarını 5 yıl içerisinde 250 milyon Euro seviyesine ulaştırmayı hedeflediklerini ifade etti. Şirket merkezini Verona’dan dünya modasının kalbinin attığı Milano’ya taşıyacaklarını belirten Ziylan, Lumberjack tasarım ekibini de güçlendirmeye yönelik çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Lumberjack’in yine doğduğu topraklardan İtalya’dan yönetilmeye devam edeceğini belirten Ziylan, bu konuda şöyle dedi: "İnancımız odur ki İtalyan pazarını ve bu pazarın dinamiklerini, İtalyan tüketicisini en iyi bu ülkede yaşayan yöneticiler bilebilir, tanıyabilir. Açıkçası bizim Türkiye gibi birçok uluslararası markanın iştahını kabartan bir pazarda, yabancı ayakkabı zincirleri karşısındaki başarımızın sırrı sektördeki bilgi birikimimiz, tüketicimizi çok iyi tanımamız ve buna bağlı olarak da ihtiyaçlarını öngörmemizden kaynaklanıyor. Bu nedenle mevcut Lumberjack yönetimine bizimle çalışmaya devam etmelerini teklif ettik, onlar da bu teklifimizi kabul ettiler."

Eskiden beri istiyorduk

Ziylan Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Ziylan ise Ziylan Grup olarak, Dockers ile yakaladıkları başarının ardından dünyaca ünlü bir markayı daha bünyelerine katmak için yatırım fırsatlarını incelediklerini söyledi. Bu kapsamda özellikle Türkiye’de söz sahibi olabilecek, Türk insanının bildiği ve güvendiği iyi bir marka arayışı içinde olduklarını belirten Mahmut Ziylan, ‘Lumberjack’ı eskiden beri çok istiyorduk. Lumberjack için geleceğe dönük çok büyük hedeflerimiz var. Lumberjack kalitesine herkesin ulaşabilmesi için Türkiye’de herkes tarafından satın alınabilecek bir fiyat bandı belirleyeceğiz’ dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir