İzmir’i dönüştüren Folkart rotayı Miami’ye çevirdi

Folkart, İzmir’deki son projesi Incity’yi satışa çıkardı. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak bundan sonra Londra, Paris ve Miami’de projelerle ilgilendiklerini belirterek, “Görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEYLA İLHAN-AHMET USMAN

İZMİR - İzmir’de halihazırda 12 projenin yapımını sürdüren Folkart, bu projeler zincirine Folkart Incity’i de ekleyerek ildeki proje sayısını 13’e çıkardı. 475 milyon liralık yatırım bedeliyle Bornova yeni kent merkezinde yapılan yeni proje, bir dönem Sabancı Grubu’nun araç bakım ve depo alanı olarak kullandığı arazi üzerinde yükseliyor. Araziyi geçtiğimiz yıllarda Sabancı Grubu’ndan satın alan Folkart, arazi üzerinde 700 daire ve 42 ticari alandan oluşan Folkart Incity projesini 239 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıkardı. İzmir projeleriyle tanınan firmanın rotasında ise Londra, Paris ve Miami var.

4 bin çalışana ulaşacak

Projenin tanıtımında konuşan Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, yatırımlarıyla İzmir’in ekonomisine önemli katkı sunduklarını ifade ederek, “İnşaat alanında bizimle bağlantılı tüm yan sektörleri hareketlendiriyoruz” dedi. Folkart’ın Incity dahil 13 projeyi bir arada yürüttüğünü belirten Sancak, “Bu 13 projenin toplam yatırım değeri tam 4 milyar 352 milyon Türk Lirası’dır. Bu projelerde şu an için 1.500 kişinin üzerinde insan çalışıyor. Bu sayı önümüzdeki aylarda başlayacak dev projelerle 4 bini bulacak” diye konuştu.

315 bin riskli yapı var

Folkart Incity’nin bulunduğu alanda yeni bir kent merkezinin kurulduğuna işaret eden Mesut Sancak, “Bu projeyle birlikte bu alana 2 bin 500’e yakın konut, ofis, çarşı birimi ürettik. Görüşmelerimiz sürüyor. Hedefimiz bu yeni kent bölgesinde bir kaç yıl içinde 5 bin civarında ek birim üretmektir” şeklinde konuştu. Kentsel dönüşümü Liva markasıyla yürüttüklerini de kaydeden Sancak, “İzmir’de 315 bin yenilenmesi gereken konut var. Kentsel dönüşümde en büyük oyunculardan olmak istiyoruz” dedi. İzmir pazarını da değerlendiren Sancak, ilde yapılan projelerin talebe paralel gittiğini bu nedenle İzmir’de bir stok sorunu olmadığını dile getirdi. İzmir’de başlayan rekabeti Dubai’yi modeline benzeten Mesut Sancak, “Dubai 25 yıl önce bir köydü. Ancak firmalar arasında başlayan rekabet bölgeyi önemli bir turizm merkezi haline getirdi” dedi.

Yüzde 1 KDV ile satılacak

Folkart Genel Müdürü Metin Sancak, kentsel dönüşüm projesi olan Incity’de yüzde 1 KDV uygulandığını hatırlattı. Sancak, projede stüdyo dairelerin 239 bin, 1+1’lerin 337 bin, 2+1’lerin 574 bin, 3+1’lerin 849 bin, 4+1’lerin 1 milyon 349 bin liradan başladığını söyledi. Projede daire büyüklükleri brüt 45 ile 240 metrekare arasında değişiyor. Teslimlerin 30 Eylül 2019’da yapılacağı Folkart Incity’de stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konut seçenekleri sunuluyor. 32 bin metrekare alanda hayata geçirilen Folkart Incity, 8 bloktan oluşuyor.

İstanbul pazarını düşünmüyoruz

Bursa, Balıkesir Aydın gibi illerde yatırım yapacaklarını ifade eden Mesut Sancak; Londra, Miami, Paris gibi yerlerde de proje yapmak istediklerini vurguladı. Sancak, “Türk müteahhitlerinin neler yapabileceğini göstermek için Londra’da bir proje yapmak istiyoruz, görüşmelerimiz de sürüyor” ifadelerini kullandı. İstanbul’da çok fazla müteahhit olduğunu bu nedenle İstanbul pazarına girmeyi düşünmediklerini kaydetti.