JFE, Gedik Holding ile kaynak teknoloji günlerinde buluştu

Gedik Üniversitesi ve Gedik Kaynak şirketi Pendik Green Park Otel’de 9-10 Şubat tarihlerinde iki önemli konuyu “Gedik Teknoloji Günleri” başlığı altında Türk-Japon ortak seminerinde mercek altına aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gedik Holding iştiraki Gedik Kaynak Şirketi ile Gedik Eğitim Vakfı’na bağlı olan Gedik Üniversitesi’nin; dünyanın en büyük çelik üreticilerinden biri olan JFE ile ortaklaşa düzenlediği Kaynak Teknoloji Güneri’nde; kaynak sektöründe son teknolojik gelişmeler ele alındı. 

Kaynaklı çelik yapılar, petrol ve doğalgaz çelik boru hatlarındaki son teknolojik gelişmeler sektörün öncü kuruluşlarından konuşmacılar ve Japon çelik devi JFE STEEL firmasından çelik yapı uzmanlarının katılımı ile gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik; her yıl düzenledikleri teknoloji günlerini, bu yıl da gerçekleştirmekten büyük bir onur duyduklarını belirterek, “Japon çelik devi, JFE STEEL firması uzmanlarını ülkemize davet ederek, son teknolojik gelişmeleri Türk uzmanlarla birlikte tartışma platformu oluşturduk. 

Onların bilgi ve tecrübelerini Türk üreticileriyle paylaşmış olduk. Gedik Teknoloji Günleri, bu yıl da amacına ulaşmış oldu” dedi.

Toplantıya katılan JFE Steel Başkan Yardımcısı Dr. Seishi Tsuyama ise konferansın kendileri açısından oldukça verimli geçtiğini belirterek, “Özellikle bizim ve Gedik Holding’in çelik yapının deprem yükü altındaki yapısal davranışları konusunda fikir alışverişleri yaptık. Kaliteli çeliğin kaynakla nasıl daha iyi ve sağlam hale gelebilmesiyle ilgili de görüşmelerimiz oldu. Bu bizim için oldukça büyük öneme sahipti. Çok iyi bilgiler aldık” dedi.

TANAP ve diğer boru hatları için önemli gelişmeler

Seminerde ele alınan konulardan birisi de yapımına başlanacak olan TANAP doğalgaz boru hattı ile boru çelikleri, kaynak teknolojileri oldu. Konuyla ilgili bilgi veren Hülya Gedik; TANAP Boru Hattı’nın, boruların kaynaklanarak birleştirilmesi ve ileride başlayacak olan hattın inşasında onaylı kaynak ürünleri tedarikçisi konumunda olduklarına vurgu yaparak; “Japon konuklarımızla yaptığımız deneyim paylaşımları ile kaynaklı çelik yapıların ve boru hatlarının tasarımı, malzeme seçimi, üretimi ve hatta deprem yükü altında bu yapıların dayanıklılığı gibi konuları ele aldık.

Bu bilgi alışverişlerinin; TANAP ve buna benzer boru hattı projeleri için; oldukça faydalı olduğunu düşüyorum” diye konuştu.

Gedik Holding yürütme kurulu başkanı Hülya Gedik, iki ülke olarak ortak konularda uzmanları bir araya getirerek bir tartışma ortamı sağlamaktan mutlu olduklarından bahsederken, kaynaklı çelik yapıların ve boru hatlarının tasarımı, malzeme seçimi, üretimi ve hatta deprem yükü altında bu yapıların dayanıklılığının iki ülke için çok önemli bir konu olduğunu ve bu alanda uzmanların katıldığı bir platformu oluşturmaktan memnun olduklarını dile getirdi. Ayrıca benzer diğer konularda da yeni seminerler düzenleyeceklerini ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir