JTI, İK'da Türk yazılımdan memnun

JTI, insan kaynakları süreçlerinde hata oranını sıfıra indiren Türk yazılımı Poldy'i kullanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye'nin 21'inci büyük şirketi olan JTI, 2 bin 400 kişilik personel kadrosuna ilişkin İK süreçlerinin otomasyonu için uzun yıllardır, Türk yazılımı Poldy'yi kullanıyor.  Bilgiye ulaşım, veri güvenliği ve verimliliğin artırılmasına katkı sağlayan sistemle ilgili olarak JTI Tütün Ürünleri İK ve İdari İşler Direktörü Ece Süeren Ok, "İK süreçlerimizin daha kontrol edilebilir ve üretken olması ile departmanımızın servis kalitesi daha da yukarıya taşındı" dedi.
 
Ortadoğu, Yakındoğu, Afrika ve Türkiye'nin içinde bulunduğu bölgesel faaliyetinin merkezi olan İzmir Torbalı'daki fabrikadan yönetilen ve Türkiye geneline yayılan 2 bin 400 kişilik personel kadrosunu kapsayan İK otomasyonu projesi, JTI için Türk yazılım üreticisi Poldy tarafından tasarlanarak uygulandı. İnsan kaynakları süreçlerinin ortak bir veri tabanından takip edilmesinin yanı sıra; veri güvenliği ve güvenilirliğinin sağlanması, farklı süreçlerin birbiriyle örtüşür hale getirilmesi, bilgilere daha kolay ulaşılabilmesi için gerekli ortamın hazırlanması amaçlarına hizmet eden sistemin geçmişi ise 1998 yılına dayanıyor.
 
JTI Tütün Ürünleri İnsan Kaynakları ve İdari İşler Direktörü Ece Süeren Ok; bordro, eğitim, işe alım, revir ve araç takip modülleri ile kapsamlı bir altyapı oluşturularak, IK süreçlerinin entegre edildiğini belirtti.

Hata oranı sıfırlandı
 
Özellikle zaman ve enerji tasarrufu açısından da kazanımlar elde ettikleri bir proje olduğuna dikkat çeken Ok, "Aynı veriyi farklı insanların tekrar tekrar sisteme girmesi engellenerek, hata oranı sıfırlanmış oldu." şeklinde konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir