Kar açıkladı, ivme bekliyor

Oyak Çimento 247 milyon lira net kar açıkladı. Grup, ikinci çeyrekten itibaren iç pazarda ivme bekliyor, satın alma fırsatlarını incelemeyi sürdürüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - OYAK Çimento Grubu şirketleri, 2011 yılında 247 milyon lira net kar elde etti. Şirketin yazılı açıklamasına göre, OYAK Çimento Grubu şirketleri, 2011 yılını 1,1 milyar lira ciro, 324 milyon lira FAVÖK ve 247 milyon lira net kar ile tamamladı. Grup, yıl boyunca 10,5 milyon ton rekor çimento ve benzeri ürün satışı gerçekleştirdi. Aslan Çimento, 2011 yılı karına dair temettü dağıtımına karar verirken, Adana Çimento, 80 milyon dolar maliyetli yeni klinker hattını 2013 sonunda İskenderun'da devreye alacak.

2011 sonu itibariyle iç pazarda yüzde 10 büyüme ile 52 milyon ton çimento satılırken, inşaat sektörü, altyapı yatırımları ve endüstriyel projeler ile büyüdü, konut daha geri planda kaldı. İç satışların etkisi ile ihracat 11 milyon tonda kaldı. 2012 yılının ilk 2 ayında çimento iç satışları, olumsuz hava koşulları sebebiyle 2011'e kıyasla ortalama yüzde 20 gerilerken, hava koşullarının iyileşmesi ile Mart'ta talep yükselişi başladı. Yılın ikinci çeyreğinden itibaren pazarın ivme kazanacağı bekleniyor. Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarlarında yaşanan sıkıntıların geçici olduğu, yıl içinde bir veya birkaç ülkeye çimento ihracatının başlayacağı öngörülüyor.

Çimento, OYAK için kilit sektörlerden bir tanesi konumunda bulunuyor. Grup, rekabet hukukunun izin verdiği ölçüde yurt içinde, yatırım geri dönüşleri tatmin edici olduğu sürece yurt dışında satın alma fırsatları inceliyor.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir