Kärcher, gelecek dönemlerde Türkiye’de üretime başlamayı hedefliyor

65 ülkede 50 bin servis noktası ve 40 bin distribütör ile hizmet veren Kärcher, önümüzdeki yıllarda Türkiye'de üretime başlamak istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİBEL SANCAKLI

İSTANBUL - Dünya çapında 24 üretim ve lojistik tesisiyle hizmet veren Karcher, Türkiye pazarında biraz daha büyüme kaydettikten sonra, üretime başlamayı hedefliyor. 65 ülkede 50 bin servis noktası ve 40 bin distribütör ile hizmet veren şirketin 2020 global ciro hedefi ise 3 milyar euro.

Konuyla ilgili Kärcher Türkiye Genel Müdürü Gökhan Hasan Gökmen, “Başta Almanya olmak üzere İtalya, Romanya, Çin, ABD, Meksika ve Brezilya’da üretim gerçekleştiriyoruz. Almanya, Çin, ABD ve Malezya’da toplam 5 lojistik tesisimiz bulunuyor. Bu merkezlere Türkiye’yi de eklemeyi hedefl iyoruz. Türkiye’de yılsonu hedefimiz 30 milyon euro” bilgilerini verdi. Yeni sezonda yeni ürünlerinin de piyasaya sunulacağını ifade eden Gökmen, profesyonel ürünler satış kanallarında, nalburiye ve hırdavatçılara da ulaşmayı hedefl ediklerini kaydetti.

2016 yılında 2.3 milyar euroluk süpürge sattı

Türkiye’de yaşanan olumlu gelişmelerin ışığında Ar-Ge çalışmalarını da hızlandırdıklarını kaydeden Gökmen, “Globalde 2016 yılı satış ciromuz 2,33 milyar euro. Profesyonel temizlik makineleri alanında, 2016 yılında yüzde 7’ye varan bir büyüme kaydederek önemli bir ciro elde ettik. Yüzde 80’i elektrikli süpürge olan ev tipi temizlik makineleri sektöründe ise yüzde 5’lik bir büyüme gerçekleştirdik. Mucidi olduğumuz basınçlı yıkama makinelerinin global pazar büyüklüğü 25 milyar. Buharlı temizlikte ise tahmini 5-6 milyon TL değerinde bir global pazar var. 2009-2016 arasındaki 7 yıllık süreçte toplam yüzde 79 gibi ciddi bir büyüme gösterdik” diye konuştu.