Karımızı en az 3'e katlayacağız

ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay, 2012 kar hedefimiz, 2011'in en az 3 katı, beklentimiz ise daha yüksek dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay, 2012 kar hedeflerinin 2011'in en az 3 katı olduğunu belirterek, "En az diyorum, çünkü Ocak-Şubat karımız, 3  katından daha iyi olacağını gösteriyor" dedi. Abay, Ekim ayında göreve başladığında kendisine "1 ay içinde bütün şubeleri gezmek" hedefi koyduğunu, ilk 30 gün  sonunda 320 şube ziyaret ettiğini ve şube müdürleri ile çalışanları dinlediğini anlattı.

20 bin ihracatçı firmayı hedef belirledik

İhracat odaklı ve ihracatla beraber Türkiye'deki bütün KOBİ'leri destekleyen bir banka olma hedeflerine işaret eden Abay, 2010-2011 döneminde ticari alanda  toplam kredilerin yüzde 33, KOBİ'de toplam kredilerin yüzde 42 büyüdüğünü söyledi. Abay, yaklaşık 20 bin ihracatçı firmayı kendilerine hedef belirlediklerini,  şubelere ihracatçı firma ziyaret etme, müşteri olarak kazandırma hedefi verdiklerini belirterek, Türkiye'de birçok firmanın yurt dışı ile iş yaparken bankacılık  faaliyetlerine ihtiyaç duyduğunu ve ING'nin birçok ülkede faaliyet gösteren bir banka olmasının firmalara avantaj sağladığını anlattı.

3,5 milyar dolar fon desteği aldık

2012 yılı için 5 bin 400 çalışan sayısı hedeflediklerini bildiren Abay, 210 kişinin daha işe alınacağını, bunların yaklaşık yarısının KOBİ ve ticari bankacılıkta sahadaki  müşteri temsilcileri, kalan kısmın bireysel bankacılıktaki saha personeli olacağını açıkladı.

Abay, ING Grubu'nun Türkiye'ye verdiği destek konusunda ise "3,5 yılda yaklaşık 3,5 milyar dolar kadar bize ING Bank'tan gelen fonlama desteği var. 2011 yılı  sonuna kadar ING Türkiye'ye 940 milyon lira nakit sermaye desteği verdi. Bunun en son parçası Şubat ayında geldi, 250 milyon lira. Türkiye, ING açısından  globalde stratejik önemi çok büyük bir ülke" şeklinde bilgi verdi.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir