Karmak Çelik Kapı, yatırımları ile büyümeye devam ediyor

Genel Müdür Arif Bostancı, bu yıl gerçekleştirecekleri yatırımlarla kapasitede artış sağlayacaklarını bunun yanı sıra devam eden Ar-Ge çalışmaları ile sürekli ürünlerini geliştirdiklerini ifade etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hatice ŞİMŞEK 

KAYSERİ - Kayseri'de çelik ve iç oda kapıları üretimi yapan Karmak Makine, bu yılın ilk yarısında gerçekleştirdiği yatırımlarla sağlam adımlarla büyümeye devam ediyor. Ar-Ge faaliyetleri ile ürünlerinde hem estetik hem dayanıklılığı artırma yönünde çalışmalara devam eden firma, kalitesinde iddialı oldukları ürünleri ile pazar payını artırma hedefinde.

Bu yıl gerçekleştirecekleri yatırımlarla kapasitede artış sağlayacaklarını bunun yanı sıra devam eden Ar-Ge çalışmaları ile sürekli ürünlerini geliştirdiklerini ifade eden Karmak Makine Sanayi Tic.A.ş Genel Müdürü Arif Bostancı, "Ar-Ge çalışmalarına önem veren firmamızda kalitemizi hep daha üst seviyeye taşımak adına çalışmalar yapıyoruz.Günün ihtiyaç ve trendine uygun çelik kapıları üreterek hem estetik hem de dayanıklı kapıları müşterilerimize sunuyoruz.Yatırımlarımıza hız kesmeden devam ederek bu yıl içerisinde  mevcut 8 bin 500 metrekare  üretim alanımıza ek  3 bin 500  metrekare  tesis inşaatına başladık. Üretim kapasitemizde bir miktar artış sağlayarak yıllık 21 bin çelik kapı üretimine ulaştık. Ürünlerimizin kalitesi TSE İmalat ve Hizmet Yeterlilik, ISO 9000 Belgesi ile tescil edilmiştir" dedi.

"İhracatta yeni pazarlar keşfediyoruz"

 Şirketlerinin ihracat alanında iyi bir konumda olduğunu ,şuanda üretimlerinin yüzde 40'lik kısmını ihracatla değerlendirerek ihracatlarını  yeni pazarlar ile artırmayı planladıklarına değinen Bostancı, "Şuanda 16 ülkeye ihracatımız var.Bu rakamı yeni pazarlarla artıracağız.Bunun için  pazar araştırması içerisindeyiz.İç pazar kadar  ihracatı da önemseyen bir firmayız."dedi. "Şuanda 70'in üzerinde satış noktasında varız.Türkiye genelinde kurduğumuz bu ağımızı genişleterek bayi sayısında artışın devamlılığını sağlayacağız" diye aktardı.

1969 yılında damper imalatı ile başlayan üretim alanındaki yolculuklarının sonrasında çelik kapı üretimi ile devam ettiğini ve zaman içerisinde iç oda kapı üretimini de bünyelerine eklediklerini anımsatan Bostancı, "2009 yılında gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla Organize Sanayi Bölgesi'ndeki diğer fabrikamızda da iç oda kapısı üretimine başladık.Aylık bin adet iç oda  kapısı üretim kapasitemiz var.Bu rakamı ilerleyen dönemlerde artıracağız. "şeklinde konuştu.Çelik kapı alanında 8 ana başlık altında ürün çeşidi sunduklarını sözlerine ekleyen Bostancı, "Demonte kasa üretimimizin yanı sıra özel elektronik sistemli parmak izi şifreli, kumandalı bahçe villa kapıları üretimimiz de mevcut. İç oda kapılarında Amerikan panel, ahşap kapı ve ahşap kaplamalı kapıları ürün çeşitliliğimiz içerisinde sıralayabiliriz"şeklinde belirtti.

Hedeflerinin kalite ve teknolojiye uyum sağlama konusunda çıtayı sürekli yüksek tutmaları olduğunu ifade eden Bostancı,kalite ve ürün çeşitliliğiyle  dünya markası olmayı amaçladıklarını söyledi.