Kartal’da sona yaklaştı Cadde’de proje hazırladı

İlk projesi olan Kartal’daki Nexus’ta teslimlere hazırlanan Metsan, projenin ikinci etabıyla birlikte kentsel dönüşüme odaklandı. Cadde’de inşaatlara başlayacak olan firma ada bazlı projeler yapmak istiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

yavuz-karaman-004.png

Metsan İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Yüksek Mimar Cemalettin Satoğlu, ilk projeleri Kartal’daki Nexus projesinde inşaatın devam ettiğini belirterek, kentsel dönüşüm kapsamında yeni projelere başlayacaklarını söyledi. Satoğlu, bu kapsamda Bağdat Caddesi civarında çalışmalara başladıklarını anlatarak, “Kentsel dönüşüm yapmak için Cadde’ye geldik. Göztepe’de bir projemiz olacak. Bunun dışında birkaç proje daha planlıyoruz” dedi. Dönüşümde tek bloklar yerine daha büyük ölçekli projeler yapmak istediklerini ifade eden Satoğlu, “Cadde’nin üst tarafında ada bazlı projeler yapılabiliyor. Biz de 3-4 parseli biraraya getirerek böyle bir proje yapmak istiyoruz” diye konuştu. Cemalettin Satoğlu, Bağdat Caddesi civarında çok sayıda inşaat yapılmasından dolayı konut balonu olduğu yönünde söylentiler çıktığını belirterek, şunları söyledi: 

“Ancak ben bu görüşe katılmıyorum. Bölgede yeni yapılan binalarda ortalama 5 fazla daire yapılıyor. Diğerleri hak sahibinin. Yılda 800 ruhsat alınsa yılda 4 bin konut eder. Bunun da hepsi aynı anda bitmiyor.” Cemalettin Satoğlu, Bağdat Caddesi’nin hedef bölge haline geldiğine işaret ederek, bölgenin geliri artan insanların ve prestijli mağazaların tercihi haline geldiğini aktardı. Cadde’nin Japonya’da benzer bir örneğinin bulunduğun işaret eden Satoğlu, ”Japonya’da çok güzel bir yer var ve turistleri çekiyor. Bağdat Caddesi de çok lüks hale geliyor. Zamanla turistler için de bir çekim yeri olacaktır. Nitelikli turistler buraya gelebilir” dedi. 

Önünden metro geçecek 

Cemalettin Satoğlu, dünyaca ünlü mimar Daniel Libeskind tarafından tasarlanan Kartal’daki Metsan Nexus projesinin ise ince işlerinin ve cephe giydirmelerinin başladığını belirterek, projenin altındaki mağazalarla birlikte Nisan 2016’da teslim edileceğini söyledi. Projenin ikinci etabına da bu yıl içinde başlamayı planladıklarını anlatan Satoğlu, “İkinci etabın yapılacağı yerde un fabrikamız bulunuyor. Bu fabrikayı Kandıra’ya taşımayı planlıyoruz. Yerine de otel, ofis ve rezidanstan oluşan lüks proje yapacağız” dedi. Cemalettin Satoğlu, ikinci etabın altında da büyük bir mağaza alanının bulunacağını vurgulayarak, “İnşaat bittiğinde iki proje birbirini tamamlayacak. Projenin en önemli artısı ise önünde metro durağının bulunması. Hemen önümüzde Yakacık metrosu açılacak. Nexus önünde metro durağı olan ender projelerden biri olacak.” 

Kartal uçuşa geçti 

Cemalettin Satoğlu, yeni yatırımların merkezi olan Kartal’da ruhsat bekleyen yaklaşık 25 proje olduğunu belirterek, bölgeyle ilgili şu bilgileri verdi: “Kartal son yıllarda çok revaçta. Burası, şehrin gelişim aksını gören bir kişinin hemen dikkatini çeker. Bu nedenle yatırımlar arttı ve bu nedenle Kartal hızlı gelişiyor. Bölgede belediye Başkanı da çok iyi işler çıkarıyor ve yatırımcının önünü açıyor. Nexus projesinde ilk satışa metrekaresi 3 bin liradan çıktık. Şimdi ortalama fiyat 5 bin liranın üzerinde. Bu fiyatlara bu kadar kaliteli projeden ev alınabiliyor. Kartal artıları çok fazla. Fiyatının yanı sıra konumu çok iyi ve ulaşım alternatifi de fazla.”

Bu konularda ilginizi çekebilir