Kartopu, hobisevere özel sitesi ile yurtdışına açılıyor

Tekstil ve tuhafiye alanında 40 yıldır faaliyet gösteren marka Kartopu, hobiseverler için e-ticaret platform kurdu. Henüz bir yıldır yayında olan site, İngilizce versiyonu ve yurtdışı operasyonunun alt yapısının tamamlanmasıyla yurtdışına açılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Selenay YAĞCI

İSTANBUL - Karbel Şirketler Grubu, Kartopu markasının gücüyle e-ticaret platformu kurdu. Hobium.com, hobiseverlerin el işi hobilerine dair aradığı malzemeleri, bilgileri bulabileceği ve kendi ürünlerini satabileceği platform olarak tasarlandı. Henüz bir yıldır yayında olan platform, yalnızca Türkiye’de değil, yutdışında da alanında önemli sitelerden biri olmayı hedefliyor. Hazırlıklara başlayan platform, İngilizce versiyonu ve yurtdışı operasyonunun altyapısının tamamlanmasıyla yurtdışına açılacak. 

Platformda 15 bine yakın ürün çeşidi var. Ayrıca Türkiye’ye sadece kendilerinin getirdiği ürünler de mevcut. Klasik e-ticaret sitelerinden farklı olarak ise sadece satış yapmıyor, ziyaretçilerine hobi eğitimlerine dair fikirler sunuyor. Önemli zaman dilimlerine yönelik uygulamaları var. Örneğin işe veya okula yönelik nasıl hobi ürünleri oluşturabilirsiniz. Yahut kış geldiğinde örgü ipleriyle atkı bere gereksinimlerin nasıl örüleceğini öğretiyor. Ayrıca pazar yeri özelliği de bulunuyor. Aktif olan butik sayfasında, platform üyelerinin kendi yaptığı ürünleri sergileyerek, satış yapmalarına imkan sağlıyor. Platformun pazar yerinde aktif olarak 300’ün üzerinde üyesi bulunuyor. 

İlk aylara nazaran sipariş sayısında on kat büyüme olduğunu belirten Hobium.com Genel Müdürü Emrah Sağlık, bu büyümenin gün geçtikçe arttığını kaydetti. Hobium’u kurmadan önce gerçekleştirdikleri araştırmada Türkiye piyasasında, hobi ürünlerinin ve içeriklerinin temininde oldukça eksiklikler gözlemlediklerini dile getiren Sağlık, bu gereksinim ekseninde Hobium’un ortaya çıktığını söyledi. 

Amerika ve Avrupa öncelikli hedef 

Siteyi standart bir e-ticaret sitesi olarak kurgulamadıklarının altını çizen Sağlık, şunları ekledi: “Site, insanlarla daha çok etkileşimde olan ve onların her türlü hobi ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir platform olarak tasarlanıyor. Yurtdışında benzer küçük siteler var fakat bu şekilde platform olarak ortaya çıkan bir alternatifimiz bulunmamakta. Kurucumuz Kemal Karabel’in aile şirketi 40 yıldır tekstil ve tuhafiye alanında faaliyet gösteren ve bu alanda uzmanlığı olan bir firma. Bu tecrübenin ve bilgi birikiminin verdiği kaynak ve imkanlarla Hobium çok hızlı bir büyüme trendinde.” 

Ürün ve platform güçlerini yurtdışında da en kısa zamanda göstermek istediklerini söyleyen Sağlık, “Hobiye yatkınlığın yüksek olduğu Avrupa ve Amerika pazarları öncelikli hedef ülkelerimiz. Platformumuzu temelden kapsamlı bir şekilde yapılandırarak yalnızca bu bölgelere değil, tüm dünyaya hizmet vermeyi ve her ülkeden gelen talepleri karşılamayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Hobi kültürü Türkiye’de dönüşüm içinde

Amerika’da hobinin kültür haline geldiğini söyleyen Hobium.com Genel Müdürü Emrah Sağlık, “Avrupa’da belli ülkelerde hobi kulüpleri oldukça yaygın ve hobi ürünleri büyük bir pazar. Türkiye’de ise pazar küçük ama hobi kültürü dönüşüm içinde. Yavaş yavaş sadece annelerimizin ördüğü örgü ve çeyizler için işlenen nakış olmaktan öteye geçiyor. Genele yayılıyor ve çeşitleniyor. Biz bu geçişi sitemizden yapılan alışveriş davranışlarından ve müşterilerimizden gelen taleplerden gözlemleyebiliyoruz. Hobium olarak bu değişimin öncüsü ve her alandaki destekçisi olma fikrimiz bizi en çok motive eden unsurlardan” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir