Kayserigaz, bu yıl 40 milyon liralık yatırım yapacak

Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, yıl sonuna kadar Bünyan ilçesine doğalgaz hattı götüreceklerini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATİCE ŞİMŞEK

KAYSERİ - Kayseri'de 3 bin 300 kilometrelik doğalgaz hattına ulaşan Kayserigaz, yeni yatırım planını mevcut sistemlerini güçlendirme üzerine yapıyor. Alman EWE Holding çatısı altında faaliyetlerini yürüten firma, bu yıl için 40 milyon liralık yatırım planlıyor. Yıl sonuna kadar Bünyan ilçesine doğalgaz hattı götüreceklerini belirten Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, "Projeye 2015 yılında başladık. İlçede inşası devam eden cezaevi, tamamen doğalgaz sistemine uygun çizildi ve bu yıl içinde tamamlanacak. Bizde doğalgazı yıl sonuna kadar ilçeye ulaştıracağız. Bünyan'a doğalgazı, Gömeç hattımız üzerinden çelik hatla götüreceğiz. Ayrıca Develi Bölgesi'nde de 115 kilometrelik bir doğalgaz hattı yapacağız. Bu yıl yatırımlar için 40 milyon liralık bütçe ayırdık" diye konuştu. 

Kayseri'de 2015 yılında 567 metreküp doğalgaz tüketildiğini kaydeden Hasan Yasir Bora, "İlde abone sayımız 435 bine yaklaştı. 180 kişilik ekibimizle Kayseri merkez bölgenin yüzde 98'ine doğalgaz hizmeti verebilecek konumdayız. Bunun yanı sıra sunduğumuz hizmetten bölgenin yüzde 76'sı faydalanıyor. Bu yıl doğalgaz hizmetin kullanmayan yüzde 24'lük kesime de ulaşmak için çalışmalar yapacağız" dedi. 

"Kayseri'ye hem doğu hem de batıdan doğalgaz girişi var" 

Kayseri'de hem sürdürülebilirliğe hem de ekonomiye olumlu katkı sağlayacak projeler geliştirdiklerini ifade eden Bora, "Türkiye doğalgaz piyasasında onaylı ilk ve tek Ar-Ge çalışmasını biz yaptık. Değişim mühendisliği yaklaşımıyla organizasyonel performansta atılım gerçekleştirmeyi hedefl edik. Bu doğrultuda verimliliği ve hizmet kalitesini artırmaya yönelik çalışamalr yürütüyoruz" açıklamasını yaptı. Erciyes Dağı oteller bölgesine doğalgazı götürdüklerini aktaran Bora, Develi Bölgesi'nde de 10 bin konutun doğalgaz kullanabilir durumda olduğunu vurguladı. Develi'de yaklaşık bin aboneleri bulunduğunu aktaran Bora, "Bölgedeki abona sayısı daha da artacak. Şehrin doğalgazda arz güvenliğini sağlayacak Kızık Bölgesi'ne ikinci giriş istasyonu yatırımını yaptık. 2015 yılı yatırım bütçemizin yarısı bu projeye ait. Artık Kayseri'nin hem doğusundan hem batısından iki doğalgaz girişi var" bilgisini verdi. 

Öte yandan doğalgaz arz güvenliğini artırdıklarına işaret eden Hasan Yasir Bora, "Teknolojik alanda da ‘Merkezi Denetleme Kontrol ve Veri Toplama (SCADA ) Sistemi' yatırımı yaptık. Bu sistemle olası bir sıkıntıda bir tuşla o bölgenin doğalgazını kesebiliyoruz. 2015 yılında gerçekleştirdiğimiz yatırımların birkaç tanesini bu şekilde özetleyebiliriz" dedi. Doğalgaz kullanımının artmasının şehre katkı sağlayacağını dile getiren Bora, CNG'li toplu taşıma araçlarının da teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. Bora, "Kentte 269 CNG'li otobüs var. Egzoz çok az zararlı çıktı üretiyor. Bunların şehirde teşvik edilmesi sürdürülebilirlik açısından önemli " diye konuştu. 

Kayserigaz'da iyi bir ekibin bulunduğunu ve her çalışanın dahil olduğu projeler yaptıklarını sözlerine ekleyen Bora, "Aylık yaptığımız toplantılarda çalışanların fikirlerini alıyoruz. Değerlendirme yaparak, fikirlerini ödüllendiriyoruz. Bu fikirler şirketimize fayda sağlıyor. Müşterilerimize katkısı bulunuyor. Bu platformla şirkete kazandırdığımız çok fazla fikir var. Bu çalışmalar müşteri memnuniyet oranımıza da olumlu yönde yansıyor" diye konuştu. Müşteri memnuniyeti için bağımsız anket kuruluşlarına her yıl çalışma yaptırdıklarını ifade eden Bora, "Bu konuda oldukça iyi bir seviyedeyiz. Anket sonuçlarına göre doğalgaz kullananların yüzde 25'i çok memnunken, kalanı verilen hizmetten sadece memnun kalmış. Biz müşterilerin tamamının çok memnun seviyesine ulaşması için çalışacağız" dedi.