Kaytaş, Yeşilhisar'daki yeni çiftlik yatırımıyla pazar payını artıracak

Yeni yatırımla birlikte ihracata ağırlık verecek olan firma, üretiminin yüzde 30'unu ihraç etmetmeyi hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİLEK FİDAN

KAYSERİ - Sektöre 2.5 milyon tavuk kapasitesiyle hizmet veren Kayseri Tavukçuluk (Kaytaş), Kayseri'nin Yeşilhisar bölgesinde faaliyete geçirdiği yeni tesis yatırımıyla kapasitesini 4 milyon tavuğa çıkaracak. Yeni yatırımla birlikte ihracata ağırlık verecek olan firma, üretiminin yüzde 30'unu ihraç etmetmeyi hedefliyor.

Kaytaş Genel Müdürü Ahmet Behiç Salt, firma olarak yumurta, kanatlı, büyükbaş yem ve civciv v üretimi ile pazarrlama alanlarında a faaliyet gösterdiklerini söyledi. İç pazar ve ihracata yönelik araştırma, pazarlama ve hizmet odaklı çalıştıklarını kaydeden Salt, bölgenin en önemli yumurta üreticisi konumunda olduklarını vurguladı. Salt “Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesindeki yatırım maliyeti 50 milyon TL olan 2 milyon ek kapasiteli alandaki yatırımımızla kapasitemiz 4.5 milyon adet tavuğa ulaşacak. Son 5 yıldaki yatırımlarımızla Yeşilhisar'daki yumurta üretim tesisleri ve kuluçkahanedeki civciv çıkım sayılarımızın artırılması yönünde” diye konuştu.

İhracatta hedef Afrika pazarı

Yumurta pazarındaki hedef ülkenin Irak olduğunu anlatan Salt, ”Bunun yanında zaman zaman Suriye ,Afganistan, Ku Kuzey menistan'a Irak ve da Türkyumurta gönderiyoruz.Yeni pazar araştırmaları da yapıyoruz .Önümüzdeki yıllarda asıl hedefimiz A Afrika pazarı. Katar ile i ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Dış pazarda sadece sofralık yumurta olarak değil, likit yumurta olarak da pazar araştırması yapılmalı. Firma olarak son 5 yılda yumurta üretimi ve damızlık civciv üretimine yatırım yaptık. 2017 hedeflerimizi gerçekleştirdik. Üretimin yüzde 60'ını iç piyasaya, yüzde 40'ını ise dış pazarlara sunuyoruz. İhracat gelirimiz 11 milyon dolar” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir