Kemal Kükrer'in tamamı Japonların oluyor

Kemal Kükrer markasıyla tanınan Kükre Gıda, daha önce yarı hissesini sattığı Japon devi Ajinomoto'ya bu kez geri kalan hisseleri de devrediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kükre Gıda sermayesinin yüzde 50’sini temsil eden payların Ajinomoto Co .Inc. tarafından şirket sahiplerinden devralınmasına ilişkin Rekabet Kuruluna başvuruldu.

Kemal Kükrer'in yüzde 50'si, dünyanın en büyük sos üreticilerinden Japon Ajinomoto'ya 2013 yılında 60 milyon lira karşılığında satılmıştı. Bu satışla birlikte Kemal Kükrer markasıyla tanınan ve Türkiye'nin en eski şirketleri arasında yer alan Kükre Gıda'nın tamamı Japonlara geçmiş olacak. 

Örgen Gıda'yı da satın almıştı

Japon devi Ajinomoto, 27 ülkede faaliyet gösteriyor. Yıllık 10 milyar dolara yakın geliri bulunan şirket, Yıldız Holding şirketlerinden Örgen Gıda'yı da geçtiğimiz yıl satın almıştı.

Konu ile ilgili Kurum'un sitesinde yer alan bildirimde şöyle denildi: "İşbu bildirim Kükre Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Nakliyat ve Özel Eğitim Hizmetleri Ticaret ve Sanayi A.Ş.’nin sermayesinin %50’sini temsil eden payların Ajinomoto Co .Inc. tarafından Cavit Gülel, Sabri Gülel ve Serkan Gülel’den devralınmasına ilişkindir"