Kıyafet sıkıntısı girişimci yaptı

17 yıllık profesyonel iş hayatını bırakarak girişimciliğe soyunan Sibel Türker, iş hayatında kendisi gibi kıyafet bulma sıkıntısı çeken kariyer kadınları için Monist markasını yarattı.Türker, müşterilerine ücretsiz görüntü danışmanlığı hizmeti de veriyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YILDIZ TAŞDELEN ERLİ

İSTANBUL - Uzun yıllar bir denetim ve danışmanlık şirketinde yönetici olarak çalışan Sibel Türker, kendisi gibi profesyonel iş hayatında kıyafet bulma sıkıntısı yaşayan kariyer kadınlarından yola çıkarak Monist markasını yarattı. Türker, Türkiye’de bir ilk olarak, müşterilerine ücretsiz görüntü danışmanlığı hizmeti de sunuyor. 

Monist’te giysiler organze kumaştan saklama kılıflarında paketleniyor. Giyinirken makyaj bulaşma riskine karşı sunulan makyaj örtüsü hediyesi ve vücuda batan yıkama talimatlarının bulunduğu etiketin ürün askısına iliştirilmesi de Sibel Türker’in inovatif yaklaşımlarından birkaçı... Yaka detaylarının en ince ayrıntısına kadar tasarlandığı markada, kol ölçüleri ve ürün boyları kişiye özel hale getirilebiliyor. Yüzde 100 ipek tasarımları ulaşılabilir fiyatlarla satışa sunan markada; elbise, bluz, gömlek, etek-ceket ve gece elbiseleri bulunuyor. 

Sibel Türker, Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden 1994’te mezun olduktan sonra çalışmaya başladığı denetim ve danışmanlık şirketinde ağırlıkla bankaları denetime gittiğini anlattı. Türker, “Bankalar ve denetim sektörü bir araya geldiğinde kurumsal olarak çok profesyonel görünmeniz gerekiyor. Bunun için de giyim çok önemli. Bir süre sonra istediğim kıyafetleri bulamaz oldum, yani hem kumaş hem dikiş hem iş kadınına uygun bir tasarım ve uygun fiyatı bir araya getiren bir marka yoktu. Bu da bende bu ihtiyaçları gözeten bir marka yaratma özlemi yarattı” diye konuştu. 

17 yılın sonunda, yaptığı işin kendisini tekrar etmeye başladığını düşünerek radikal bir kararla iş değişikliği yapan Türker, hazır giyime yönelerek yaklaşık 2 yıl önce Monist markasını yarattığını, önce internet üzerinden satış yaptığını, bir süre sonra da Metrocity AVM’de mağaza açtığını anlattı. Ekibiyle atölyesinde ürettiği 150 çeşit ürün için artık belli bir müşteri kitlesi oluştuğunu, bazı yabancı turistlerin Türkiye ziyaretlerinde mağazayı tekrar ziyaret ettiğini belirten Türker, ağırlıkla 30-45 yaş arasında olan müşteri kitlesinde; şirket ve banka müdürleri, müdür yardımcıları, reklam şirketi çalışanları, doktorlar ve avukatların bulunduğunu bildirdi. 

Yatırım Gardırobu 
Türker, tüm ürünlerinin “Yatırım Gardırobu” temasına uygun şekilde tasarlandığını ifade ederek, Monist’in sanal mağazasından da kıyafet seçimi yapılırken seçilen ürüne uygun kombinleri sunan moda kartlarıyla kadınlara stil kılavuzluğu yapıldığını bildirdi. Mağazadaki ücretsiz görüntü danışmanlığı hizmetinden müşterilerinin çok memnun olduğunu ifade eden Türker, indirime etik olarak karşı çıktığını, bunun yerine fiyatlarını makul tuttuklarını, indirim ile tüketicinin yanlış yönlendirildiğini düşündüğünü kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir