Kocatepe Kahve, Hollanda pazarına girdi

Kocatepe Kahve, perakende de Hollanda pazarına girdi, sırada 3 ülke daha var.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Seren GÖKÇE
ANKARA- KocaDepo konseptiyle Ankara’da 3 mağaza açan Kocatepe, yurt içi ve yurt dışında franchise taleplerini toplamaya başladı. Yurt dışında ilk mağaza Mayıs ayında Hollanda’da açılacak, bunu Almanya, Belçika ve Luxemburg takip edecek. Türkiye’de ise yıl sonuna kadar İstanbul ve İzmir’de yeni mağazalar açılacak.

Unesco tarafından Yaşayan Dünya Mirasları listesine alınan kahveyi tüm dünyaya tanıtma misyonuyla hareket eden Kocatepe Kahve A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yıldırım, İngiltere’de gördüğü mağaza konseptini Türkiye’ye taşıdı. Kocatepe Kahve AŞ’nin tüm dünyada tanınan seçkin bir marka olması ve Türkiye’yi temsil etmesini istediğini belirten Yıldırım, geleneksel Türk kahvesini ABD dahil dünyanın her köşesinde tanıtmak için çalıştıklarını aktardı.

Üretimi 2013 yılından itibaren 22 dönümlük arazi üzerinde 8 b in 500 metrekare kapalı alanda gerçekleştirdiklerini belirten Hasan Yıldırım, içecek grubunda Türk kahvesi ile sınırlandırmadıklarını, salep, çikolata, instant kahve grupları da bulunduğu bilgisini verdi.
Diğer ürün gruplarından farklı olarak doğal ürettikleri 3’ü 1 arada kahvenin yıllık 40 milyon paket tüketildiğini dile getiren Hasan Yıldırım, 2016 yılında kuruyemiş pazarına da girdiklerini özellikle askeriyede ciddi tüketim miktarına ulaştıklarını söyledi.

KocaDepo francihse ile büyüyecek

İki sene önce İngiltere’ye yaptığı ziyarette gördüğü bir mağaza konseptini Türkiye’ye taşıma kararı aldığını ifade eden Hasan Yıldırım, bunun ilk şubesini fabrika içine açtıklarını, hemen ardından Ankara’da iki şube daha açtıklarını kaydetti. 2018 sonunda Ankara’da yeni mağazalar açacaklarını, ayrıca İstanbul ve İzmir’e de yöneleceklerini dile getiren Yıldırım, “KocaDepo şubelerinde çocuktan-ihtiyarlara kadar tüm yaş grubunun alışveriş yapabileceği zengin bir ürün çeşitliliği sunuyoruz. Kuruyemiş grubunun hemen hemen tüm ürünlerini en taze haliyle bulacağınız gibi uzmanlık alanımız olan Kahve türlerini de gene en taze haliyle tüketicilerimizle buluşturuyoruz. Geleneksel Türk Kahvesi’nin yanında 3.nesil Kahveler ve bu kahvelerin demleme yöntemlerini de tüketicilerimize ulaştırmış oluyoruz” diye konuştu.

KocaDepo mağazalarını franchise yöntemiyle çalıştıracaklarını vurgulayan Hasan Yıldırım, yurt içi yanı sıra yurt dışından da ciddi talepler geldiğini, Mayıs ayında ilk yurt dışı mağazasını Hollanda’da açacaklarını söyledi. Yıldırım, bunun ardından, Almanya, Belçika ve Lüksemburg’da mağaza açacaklarını aktardı.

Bu konularda ilginizi çekebilir