Kordsa Global kârını yüzde 29 artırdı

Kordsa Global, ikinci çeyrek net dönem kârını, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 29 artırarak, 101 Milyon TL net kâr elde etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kordsa Global 2016 yılının ikinci çeyreğinde de kârlı büyümeye devam etti. Kordsa'nın satışları, yılın ilk altı ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 arttı. Bu dönemde net kar, 101 Milyon TL’ye ulaştı.

Kordsa Global, ikinci çeyrek net dönem kârını, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 29 artırarak, 101 Milyon TL net kâr elde etti. Güçlendirme devi, satışlarını da yılın ilk altı ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde16 artırdığını açıkladı.

Doğru pazar stratejisi ile hareket etmelerinin, uzun dönemli kârlı büyümeyi beraberinde getirdiğini ifade eden Kordsa Global CEO’su Cenk Alper, kârlılıklarını 3 ana stratejik başlıkla açıkladı:

“Müşteri segmentasyonumuz ile pazarı ve müşterilerimizin ihtiyaçlarını doğru anlıyor ve onların ihtiyaçlarına göre üretim yapıyoruz. Böylece müşterilerimizle birlikte stratejik olarak büyüyoruz. Diğer yandan, enerji, makina verimliliği gibi farklı verimlilik çalışmalarımızın hem operasyona ve müşteri memnuniyetine hem de maliyetlerimize olumlu yansımaları var. Üçüncüsü ise Ar-Ge’de geliştirdiğimiz ve müşterinin kullanım maliyetlerini düşüren yüksek katma değerli ürünlerin kârlılığımıza olan fark edilir katkılarını görüyoruz.”

Kordsa Global CEO’su Cenk Alper, 2016 yılının ikinci çeyreğinde hem yatırımcıları hem de müşterileri için olumlu gelişmeler yaşadıklarını belirtti. Kordsa’nın BİST50 Endeksi içerisinde değerlendirilmeye başlandığını dile getiren Alper şunları ifade etti:

“Kordsa Global, Borsa İstanbul tarafından günlük işlem hacimleri baz alınarak yapılan üç aylık değerlendirmeler sonucunda, Temmuz ayı itibariyle BİST100 Endeksi’nden, BİST 50 Endeksi’ne dahil edildi. Bu geçiş ile birlikte Kordsa Global’in piyasa değerinin daha da artmasını ve yeni yatırımcıların odağına gireceğini öngörüyoruz”. dedi.
Endonezya ve Türkiye’de yapacakları yeni polyester iplik yatırımlarından da bahseden Alper şunları belirtti:

“Kordsa Arge merkezimizce geliştirilmiş yeni jenerasyon polyester ipliğimizden üretilen kord bezlerine olan yoğun talebi karşılamak, müşterilerimizin bulundukları ülke ve segmentlerdeki büyüme hızlarına ayak uydurmak ve pazardaki güçlü konumumuzu pekiştirmek için iki tesisimizde Polyester iplik yatırımı yapılmasına karar verildi. 29,5 milyon USD ile 2 yıl içinde tamamlamayı hedeflediğimiz ve 2018'de devreye almayı planladığımız bu 2 yatırım ile Türkiye operasyonlarımız 6.000 ton, Endonezya operasyonlarımız 6.500 ton ek polyester iplik kapasitesine ulaşacak.”

Alper şöyle devam etti:

“Tüm bu gelişmeler Kordsa’nın güçlendirme pazarındaki devamlı ve memnun müşteri portföyüne ve istikrarlı büyümesine işaret ederken, BİST50 Endeksi’ne girişimiz ise piyasaların ve yatırımcılarımızın Kordsa’nın istikrarına olan güveninin en önemli yansımasıdır” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir