Kuleli Askeri Lisesi'nin yalıtımı Kalekim'den

Kalekim, Kuleli Askeri Lisesi'nin ek binalar ve dersliklerinin bulunduğu cephesine "Kale Mantolama" sistemini uyguladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kalekim, İstanbul'un tarihi simgelerinden biri olan Kuleli Askeri Lisesi'nin yalıtımını gerçekleştirdi. 

İstanbul Boğazı'nda, Çengelköy ve Vaniköy arasında bulunan Kuleli Askeri Lisesi'nin yalıtım projesini üstlenen Kalekim, ek binalar ve dersliklerin bulunduğu cepheye "Kale Mantolama" sistemini uyguladı. 

Yıllık yüzde 50'ye varan enerji tasarrufu sağlıyor

Ek binaların yalıtımı için toplam 6 bin 800 metrekarelik alan "Taşyünü" ısı yalıtım levhasıyla kaplanırken, süreç 2,5 ayda tamamlandı. Böylece, Kalekim yalıtım sistemi aracılığıyla Kuleli Askeri Lisesi'nde yıllık yüzde 50'ye varan enerji tasarrufu sağlayan uygulamaya imza attı. 

10 yıl ürün garantisi

Kalekim, Kale Mantolama sistemini 10 yıl ürün ve 2 yıl da uygulama garantisiyle sunuyor. 

Kalekim Genel Müdür Altuğ Akbaş, Türkiye'nin önemli yapılarından biri olan Kuleli Askeri Lisesi'nin yalıtım projesini, tarihi binanın dokusuna uygun bir şekilde ve özenle tamamladıklarını ifade etti. 

Akbaş, ısı yalıtımında sistemin bütün olarak performansına önem verdiklerini vurgulayarak, "Kale Mantolama sisteminin kalitesiyle standartların üzerine çıktık. Binalarımızı her türlü iklim şartlarında koruyarak enerji tasarrufu sağlayan ısı yalıtımı, ancak Avrupa standartlarına uygun malzemelerle gerçekleştirilebiliyor. Yalıtım sistemi, sağlanan tasarrufla birkaç yılda maliyetini karşılayıp, binanın ömrü boyunca tasarruf sağlamaya devam ediyor" değerlendirmelerini yaptı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir