Kural, 'yangın tecrübesini' Trakya'dan tüm Türkiye'ye taşıyacak

Trakya'daki OSB'lerde olası bir yangına karşı yaygın olarak tercih edilen Kural'ın hedefi bu durumu tüm Türkiye'ye yaymak, ulusal çapta marka olmak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ENDER YAZICI - ÇERKEZKÖY

ÇERKEZKÖY - Yangın algılama ve söndürme sistemleri alanında faaliyet gösteren Kural, Trakya’daki liderliğini tüm Türkiye’ye taşıyacak. Türkiye’nin ilk 1000 sanayi kuruluşu listesinde yer alan firmaların önemli bir kısmına sistem kuran firma, aynı zamanda eğitim de veriyor.

“Öncelikle bölgesel liderliğimizi tüm Türkiye’ye yaymak istiyoruz” diyen Kural Endüstriyel Tesisat, Yangın Algılama ve Söndürme Sistemleri Sahibi Cenk Kural, “Şu anda Trakya’da bulunan tüm organize sanayi bölgeleri (OSB) ve bölge dışındaki fabrikalar hizmet alanımızda bulunuyor.

Yangın algılama ve söndürme sistemlerinde uzmanlaştık çünkü sadece bu alanda faaliyet gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

Trakya’da firmaların İstanbul’a olan bağımlılığını ortadan kaldırdıklarını da ileri süren Cenk Kural “Biz şu anda bölgemizde yangın algılama ve söndürme sistemleri alanında, akla ilk gelen marka olduk” diyerek, şunları belirtti: “Profesyoneller tarafından tercih ediliyoruz. Ülkemizin ilk 100 ve ilk 1000 firması arasında bulunan holdinglere ve şirketlere hizmet veriyoruz.”

Müzeleri, kütüphaneleri arşivleri koruyan sistem

Yangın sprink sistemleri, yangın hidrant sistemleri, yangın dolap sistemleri gibi bir çok alanda hizmet verdiklerini anlatan Kural, “Eğitmeniz ve danışmanımız Eski ÇOSB İtfaiye Müdürümüz Mustafa Tipi ile birlikte Yangın Eğitimi ve Danışmanlığı hizmetimizi sürdürüyoruz. Eğitimleri slayt üzerinden teorik, görsel, deneysel ve uygulamalı şekilde gerçekleştiriyoruz. Sonuç raporları düzenleyerek katılımcıya teslim ediyoruz” şeklinde konuştu.

Fm 200 gazlı söndürme sistemlerine de değinen Kural, sistemin birim hacmindeki hava ile yüzde 7’lik konsantrasyonla en etkili söndürücü olduğunu belirtti. Kullanım alanlarını banka kasaları, arşivler, kütüphaneler, müzeler ve sanat galerileri şeklinde belirlediklerini söyleyen Kural, ayrıca sistemin çevreci olduğunu ve ozon tabakasına zarar vermediğinin altını çizdi.

Ar-Ge çalışmaları sürüyor

Kurulduğu 2008 yılından 2015 yılı sonuna kadar 7 milyon 950 bin TL konsolide ciro yaptıklarını açıklayan Kural, bu yıl sonuna kadar 5 milyon TL ciro hedeflediklerini kaydetti. Ar-Ge çalışmalarının da sürdüğünü belirten Kural, “Yangından koruma sistemleri ve mekanik uygulamalar konularında dünya teknolojileri ile entegreyiz. Bu alandaki gelişmelerin yakın takibini yaparak firmamızda mekanik uygulama teknolojilerini uyguluyoruz” şeklinde konuştu.

Sektörün önemli sorununun yetersiz belgeli ve merdiven altı çalışan firmalar olduğunu kaydeden Kural, “Bu haksız rekabet ortamı doğuruyor. Bir diğer sorunumuz da nitelikli eleman. Biz bu sorunu kendimiz eleman yetiştirerek çözmeye çalışıyoruz” dedi.