Kuveyt Türk'ten "Altın Köşe" hizmeti

Altın Köşe'de uygulaması ile herhangi bir bankanın kredi kartıyla altın satın alınabilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME




İSTANBUL - Kuveyt Türk Katılım Bankası Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz, altın bankacılığı noktasında çok önemli hedeflerinin olduğunu, 450 milyar lira büyüklüğündeki atıl bir kaynağı kısmen de olsa ekonomiye kazandırmak istediklerini bildirdi. Yılmaz, Kuveyt Türk'ün çıkardığı bir ürün olan "Altın Köşe"nin tanıtıldığı ve altın veren kiosk ile işleyişin tanıtıldığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'de nüfusun yarısının banka hesabının bulunmadığını ve bankacılık sisteminin dışında kalan bir yatırımcı topluluğunu sistem içine alarak hesap sahibi yapmak amacını taşıdıklarını belirtti.

Altının sağlayacağı büyüme, üretim ve istihdam artışı ile kayıtlı ekonomiye sağlanan katkıya dikkati çeken Yılmaz, altına kar payı dağıtan "ilk banka" olduklarını, 2007 yılından beri altın bankacılığı yaptıklarını hatırlattı. Altın bankacılığı noktasında çok önemli hedeflerinin olduğunu vurgulayan Yılmaz, 450 milyar lira büyüklüğündeki atıl bir kaynağı kısmen de olsa ekonomiye kazandırmak istediklerini kaydetti. Kuveyt Türk'ün altın hesabı olan müşteri sayısının 98 bin ve pazar payının yüzde 13 olduğunu belirten Yılmaz, 21,5 ton altın mevduatına sahip olduklarını, son 15 ayda 1,6 ton hurda altın topladıklarını ve altına dayalı 15 farklı ürünleri bulunduğunu bildirdi.

Kuveyt Türk Bireysel ve İşletme Bankacılığı Grup Müdürü Mustafa Dereci de İstanbul Altın Rafinerisi'ne ürettirdikleri ve aynı zamanda şubelerde satılan gram altınların satın alınabileceği bu özel cihaz ile altın almak isteyenlere kolaylık sağlamayı amaçladıklarını vurguladı. "Altın Köşe" hizmeti ile günün her saatinde kredi kartını kullanarak gram altın almaya imkan vereceklerini kaydeden Yılmaz, bunun için kredi kartını takıp, ilgili ekranı kullanmanın yeterli olacağını belirtti.

Ülke genelinde birçok noktada yer alması planlanıyor

Altın Köşe'de herhangi bir bankanın kredi kartı ile altın satın alınabilirken, 17 inch dokunmatik ekrana sahip olan cihazda Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca ve Arapça dil seçenekleri mevcut bulunuyor. Gram altın alırken sırasıyla ekrandan dil seçimi, alınacak gram altın tipi seçilip, kredi kartı takılacak, şifre girilecek ve gram altın ile dekont cihazın ön gözünden alınacak. Şu anda sadece kredi kartıyla hizmet veren cihazdan, yakında nakit kullanarak da altın alınabilecek. Altın Köşe'den altın alırken, işlem ücreti dışında ekstra bir ücret ödenmeyecek.

Altın Köşe İstanbul'da Ümraniye, Pendik, Kağıthane, Ankara'da Keçiören nikah salonlarında hizmet verirken, yakında Türkiye genelinde birçok noktada yer alması planlanıyor. Altın Köşe'den alınan altınlar Kuveyt Türk şubelerinde veya kuyumcularda bozdurabilirken, satılan altınların değeri altının o anki kur fiyatına göre belirlenecek. Altın Köşe'de çocuk temalı 1 gram altın, evlilik temalı 1 gram altın ve hediye temalı 1 gram altın olmak üzere 3 tip altın bulunacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir