letgo'ya 175 milyon dolarlık ek yatırım

letgo, 175 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldığını açıkladı. Firma aynı zamanda dünya çapında 20 milyon aktif kullanıcı ve 45 milyon uygulama indirme sayısına ulaştığını duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mobil uygulama letgo, 175 milyon dolarlık ek yatırım aldı. Alınan yatırım Naspers, Accel, Insight Venture Partners, New Enterprise Associates, 14W ve diğer yatırımcılar tarafından sağlandı.

letgo ayrıca, 2015 yılında piyasaya sürülmesinden bu yana 20 milyon aylık aktif kullanıcıya ve 45 milyon indirilme sayısına ulaştığını açıkladı ve bu sayede dünyanın en hızlı büyüyen teknoloji girişimleri arasında yerini aldı.

Bugüne kadar 375 milyon doları aşan yatırım alan letgo, önümüzdeki altı ay içinde platform üzerinden satılan ürünlerin brüt değerinin 23 milyar dolar düzeyine ulaşacağını açıkladı.

Ayrıca, son teknoloji ürünü pazar platformu, 2016 yılında aktif kullanıcı sayısını yüzde 359 büyürken günlük bazda listelenen toplam ürün sayısında yüzde 960'ın üzerinde artış olduğunu açıkladı. letgo, yeni finansmanın başta ABD’de, Türkiye’de ve uluslararası alanda büyümeyi hızlandırmak ve halihazırda büyük yatırımlar yaptığı, yapay zeka ve görüntü tanıma gibi teknolojik üstünlüklerini geliştirmek için kullanılacağını duyurdu.

Bu konularda ilginizi çekebilir