Markalı ihracatta 10'uncu sırada bulunan Boyteks, inovatif ürünleriyle büyüyor

Boydak Holding'in tekstil sektöründeki firmaları arasında yer alan, global pazarın önemli yatak ve döşemelik kumaş üreticisi Boyteks, endüstriyel tekstilde yaptığı inovatif ür

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Boydak Holding’in tekstil sektöründeki firmaları arasında yer alan, global pazarın önemli yatak ve döşemelik kumaş üreticisi Boyteks, endüstriyel tekstilde yaptığı inovatif ürünlerle büyüyor. Boyteks Satış ve Pazarlama Müdürü Gökmen Kara, Türkiye’nin en fazla ihracat yapan 100 firması arasında yer alan Boyteks’in, markalı ihracat kategorisinde yurt genelinde 10’uncu sırada bulunduğu bilgisini verdi. Honi, bu başarının inovatif yapılarıyla endüstriyel tekstil alanında meydana getirdikleri katma değerle sağlandığını bildirdi.

Boyteks'in küresel ekonomide durgunluğun dile getirildiği 2014 yılında ihracatını yüzde 10 artırdığına dikkat çeken Gökmen Kara, hedef pazarlarda ihtiyaçların doğru bir şekilde belirlenmesi sayesinde 90 ülkeye mal sattıklarının altını çizdi. Yurt içi ve dışında Boyteks markalı ürünlerin yatak ve mobilya üreticilerinin başlıca tercihi olduğuna vurgu yapan Kara, geçen yıl yüzde 20 büyüdüklerini kaydetti. 

İhracatı artırma hedefi 

Bu yıl için hedeflerini gerçekleştirme ve ihracat pastasındaki paylarını daha da artırma niyetinde olduklarını belirten Gökmen Kara, uzun vadede Boyteks'i küresel bir marka yapmak istediklerinin altını çizdi. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarını titizlikle sürdürdüklerine işaret eden Kara, şöyle devam etti:

"Tekstil sektöründe yeniliklerimizle dikkat çekiyoruz. Müşterilerimiz bu yeniliklerden oldukça memnun. Çünkü yeniliklerimiz sayesinde müşterilerimizin satış ve cirodaki artışlarına ilave imajlarını da yenilikçilik yönünde değiştiriyoruz. İnovatif yapımız nedeniyle rakiplerimiz tarafından da taklit ediliyoruz. Topya ürünlerle sık karşılaşıyoruz." 

Kuruldukları günden beri birçok yatırımı hayata geçirdiklerini söyleyen Gökmen Kara, 2002 yılında Kayseri'de kurulan yatak kumaşı fabrikasını, 2003 yılında Bursa'da kurulan döşemelik kumaş fabrikası ve 2011 yılında Kayseri'de üretime başlayan halı fabrikasının takip ettiğini anlattı. Son dönemde ise yatırım anlamında teknoloji odaklı bir strateji izlediklerine vurgu yapan Kara, "Her geçen gün teknolojik atılımlarımızı daha da artırıyoruz. Yatak kumaşı fabrikamız uluslararası alanda tek çatı altında en fazla üretim kapasitesine sahip tesisler arasında kabul görüyor. Bu tesisimiz jakarlı dokuma ve örme yatak kumaşı üretimi ile sektöre yön veriyor" dedi. 

Boyteks yeniliklerinin fuarlar aracılığıyla tüketiciyle buluşturulduğunu aktaran Gökmen Kara, "Geçtiğimiz aylarda müşterilerimiz için önemli bir fuar olan ISMOB'da sergilenen ürünlerde Boyteks'in inovatif ürünleri ilgi gördü. Her yıl, üç ayrı firmamız ile uluslararası fuarlara katılıp, Ar-Ge ürünlerimizi sergiliyor, müşterilerimizle bir araya geliyoruz" ifadesini kullandı. 

Boyteks'in müşterilerine konsept bir hizmet sunarak, marka değerini artırmaya odaklandığını anlatan Gökmen Kara, müşterilerine yatak kumaşı, döşemelik kumaş ve halı adına aradığı her şeyi sunma gayreti içinde olduklarını dile getirdi. Halen yatak kumaşı tesislerinde örme, dokuma, spacer, fitil, velour ve havlı kumaş ihtiyaçlarına cevap verdiklerini aktaran Kara, "Klasik uyku ürünlerine teknik tekstil, inovasyon ve teknolojiyi getirmeye devam edeceğiz. Ayrıca, döşemelik kumaşta ise dokuma döşemelik kumaş, çözgülü örme, bahçe kumaşları, ofis mobilyası kumaşları ve kadife ihtiyaçlarını karşılıyor, halı ile de yurt içi ve dışında evlerin dekorasyonuna modayı ve estetiği taşıyoruz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir