Marmarabirlik ambalajı küçülttü, hedefi büyüttü
Marmarabirlik, üretim kapasitesinin artırılması ve tüketicinin küçük ambalajlı ürün talebinin karşılanabilmesi amacıyla bir yıldır devam eden yeni yatırım çalışmasını tamamladı.
BURSA - Marmarabirlik, üretim kapasitesini artırmak amacıyla yaklaşık 10 milyon TL'lik yeni makine yatırımlarını hayata geçiriyor. Marmarabirlik'in ambalajlı üretim kapasitesi, yeni yatırımların ardından yıllık 50 bin tona ulaşacak.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, ürün alım ve satış rakamlarını her geçen yıl daha da yukarılara taşıyan Marmarabirlik'in, piyasanın taleplerini karşılayabilmek için üretim kapasitesini artırmaya yönelik bir dizi yatırım yaptığını söyledi. Asa, bu amaçla Başköy Entegre Tesisleri'nde başlayan yatırım çalışmalarında sona gelindiğini belirterek, “Üretim kapasitesinin artırılması ve tüketicinin küçük ambalajlı ürün talebinin karşılanabilmesi amacıyla bir yıldır devam eden yeni yatırım çalışmalarımız tamamlanmıştır. Yaklaşık 10 milyon liralık yatırımların tamamı, nisan ayı sonunda faaliyete geçecek olup, yeni yatırımlarla birlikte Marmarabirlik'in toplam üretim kapasitesi, yıllık 30 bin tonlar seviyesinden 50 bin tonlara ulaşacaktır” diye konuştu.
Tek porsiyonluk zeytin ezmesi
Yeni yatırımlar kapsamında ilk olarak zeytin ezmesi üretim tesisinin faaliyete geçtiğini ifade eden Başkan Asa, mevcut tesisin üretim kapasitesinin yüzde 50 oranında artırıldığını bildirdi. Asa, “Yeni zeytin ezmesi üretim tesisimizde, tek porsiyonluk küvet ambalajlarda zeytin ezmesi üretilecek olup, bu ambalajların, başta otel, restoran ve kafeler gibi kahvaltı sektöründe faaliyet gösteren ev dışı tüketim tesislerine verilmesi planlanmaktadır. Bu makine ile aynı zamanda tek kullanımlık sofralık zeytin de üretilecektir. Nisan ayı sonu itibariyle yeni zeytinyağı üretim hattı ve binası da faaliyete geçecektir” dedi.
Sektörde ilk: “Katla yağla sos”
Asa, sektörde ilk kez üretilecek tek porsiyonluk zeytinyağı ve sos içeren katla yağla ambalajı için yeni yatırım yapıldığını da belirterek, yaklaşık 1 milyon liralık yatırım kapsamında makine alımlarının gerçekleştirildiğini ve deneme üretimlerine başlandığını söyledi. Katla yağla sosun Türk Hava Yolları başta olmak üzere, öncelikle ev dışı tüketim alanlarında tüketiciye sunulacağını ifade eden Asa, yeni yatırımın 8 gramlık ürünlerden saatte 6 bin adet üretim kapasitesine sahip olduğunu ve tüketiciye tek elle kullanım kolaylığı sağlayacak ürünün büyük beğeni kazanacağını kaydetti. Başkan Asa, özellikle son yıllarda tüketicilerin cam, pet ve küçük ambalajı tercih etmelerinden dolayı üretim modelini yeniden ele aldıklarını vurgulayarak, şunları söyledi;
“Tüketici tercihleri doğrultusunda üretim hatlarımız ambalaj çeşitlerine göre ayrıştırılmıştır. Yeni yatırımlarımız ile birlikte bundan böyle Marmarabirlik'in vakum, teneke ambalaj, pet-cam, kuru sele gibi ürünleri, birbirinden bağımsız alanlarda üretilecektir. Bu yatırımlardaki asıl hedefimiz, satışlarımızın artması ve artan talebi karşılayabilmek için Marmarabirlik ürünlerini farklı hatlarda aynı anda üreterek verimi artırmak ve yüksek standartlarda üretim gerçekleştirmektir.”