May Fren Sistemleri Ar-Ge ve inovasyon odaklı büyüyor

12 bin çeşit ürün yelpazesi ile 60 ülkeye ihracat yapan May Fren Sistemleri Ar-Ge ve inovasyon odaklı yüzde 20 büyüme hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZEHRA ORUÇ

BURSA - Kuruluşunun 35’inci yılını kutlayan May Fren Sistemleri, Ar-Ge ve inovasyon odaklı büyümeye odaklandı. Bu yılı yüzde 15 büyüme ile kapatmaya hazırlanan firma, önümüzdeki yıl da 500 milyon euro yatırımla yüzde 20 büyüme planlıyor. 

May Fren Sistemleri Genel Müdürü Taner Yılmaz, faaliyetlerine 80 metrekarelik alanda başlayan şirketi bugün geldiği noktada 8 bin metrekareye taşıdıklarını anlattı. Yaklaşık 12 bin çeşit ürün yelpazesi ile üretimin yüzde 90’ını 60 ülkeye ihraç ettiklerini söyleyen Yılmaz, geçtiğimi yıl hayata geçirdikleri 6 milyon liralık yatırımla şekillenen yeni tesiste Ar-Ge ve inovasyona önem verdiklerini vurguladı. Önümüzdeki yıl dört yeni projeyi hayata geçirerek Türkiye’de ilklere imza atacaklarını söyleyen Yılmaz, “Bu yıl, KOSGEB, BEBKA, TÜBİTAK ve Sanayi Bakanlığı’nın desteğini alarak yeni bir elektromanyetik valf ürünü geliştirmeyi başardık. EBS Valf projesi fren pedal modülünü ilk kez yerlileştirerek dünyadaki üç üreticiden biri olduk. Daha rekabetçi ve sektöründe lider bir kuruluş olmak adına Ar-Ge çalışmalarımıza ciromuzdan ortalama yüzde 6’lık pay ayırıyoruz. Hedefimiz Türkiye’ye daha çok katma değer sağlayarak, ihracatçı kimliğimizi güçlendirmek aynı zamanda yerli üretimi geliştirmeye devam etmek” dedi. 

Yılmaz, her yıl en az 5 yeni patent başvurusu yapmayı ve kamu desteklerinden aktif olarak yararlanarak, birkaç Ar-Ge projesini aynı anda yürütebilmeyi hedeflediklerini açıkladı. 2016’da da 4 devlet destekli proje yürüteceklerini söyleyen Yılmaz, gelecek yıl için ayrıca 500 milyon euro bedelli makine yatırımı planladıklarının bilgisini verdi. Bu yılı yüzde 15 büyüme ile kapatmayı öngördüklerini belirten Yılmaz, 2016’da da yüzde 20 büyüme hedefl ediklerini açıkladı. 

İhracat odaklı büyüyor 

“Dünyada genel bir sıkıntı hakim. En büyük avantajımız 60’a yakın ülkeye ihracat yapmamız” ifadelerini kullanan Yılmaz, “Bu bir pazarda zorlansak da diğer pazarı güçlendirerek yola devam etmemizi sağlıyor. Yatırımlarımızı bu doğrultuda şekillendiriyoruz. Müşterilerin ilgi odağında olacak ürünlerin imalatına yöneliyoruz. Ağırlıklı after marketle çalışıyoruz; ancak gelecek yıl OEM firmalarıyla da daha yoğun çalışmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir