MAY Tohum, tatlı mısır tohumunda ilk 10’u hedefliyor

May Tohum; Hollanda, Danimarka, Macaristan, Ukrayna, Rusya, Moldova, Bulgaristan ve Orta Doğu ülkelerine ihraç ettiği tatlı mısır tohumunda dünyanın en büyük 10 şirketinden biri olmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Sebze ve agro grubundaki ürün portföyü ile 40’ın üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiren MAY Tohum, portföyündeki tatlı mısır tohumlarını ağırlıklı Hollanda, Danimarka, Macaristan, Ukrayna, Rusya, Moldova, Bulgaristan ve Orta Doğu ülkelerine ihraç ediyor. Tatlı mısır tohumu konusunda Türkiye pazarında lider olduklarını ifade eden MAY Tohum Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hamdi Çiftçiler, “Tatlı mısır çeşitlerimiz, farklı beklentilere sunduğu yenilikçi çözümler ile hem taze pazar üreticilerinin hem de gıda sanayicilerinin öncelikli tercihi oluyor. Gerek yurt içi, gerek yurt dışında tatlı mısır çeşitlerimizi tercih eden üreticilerden olumlu geri bildirimler almaktayız. Her yıl kayda değer bir ivme ile yükselen satış rakamlarımız da bunun bir göstergesidir. Hedefimiz Tatlı Mısır tohum işinde Dünyadaki en büyük 10 şirketten biri olmak” dedi.

Yüksek kazanç sağlıyor

Taze pazar üreticilerinin yanı sıra gıda sanayi profesyonellerinin de tercihi olan tatlı mısır çeşidinin yüksek adaptasyon kabiliyetleri ve stres koşullarına dayanıklılığıyla dikkat çektiğini kaydeden Çiftçiler, “Uzun raf ömrü kabiliyetleri ile nakliye ve depolama süreçlerindeki kalite kayıplarını minimize ederek, hem üreticisine hem alıcısına yüksek kazanç sağlıyor” şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir