'Mekik' ile 30 ülkeye ulaştılar

Bilecik'te "Mekik" adı verilen robotik düzenle çalışan bir çeşit hareketli endüstriyel raf üreten firma, 2017'de 30 ülkeye ihracat yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bilecik'te, yapımında kullanılan yaklaşık 600 parçanın tamamı yerli olan Mekik ihracatında daha çok ülkeye ulaşmayı hedefleyen firma, bu yıl Avrupa'ya açılmayı planlıyor.

Forkliftlerin depo koridorlarında gezinmesine gerek kalmadan, otomatik palet taşıyıcı ile ürünlerin raflar boyunca yüklenmesini, boşaltılmasını ve istiflenmesini sağlayan Mekik adı verilen endüstriyel raf sistemi, özellikle yüksek üretimi bulunan firmaların gerek lojistik gerek depolama sitemleri alanında büyük kolaylık getiriyor.

İlk olarak 1980'li yıllarda İstanbul'da kurulan ve küçük çaplı üretimler gerçekleştiren firma, yaklaşık 10 yıldır Bilecik'te 17 bin metrekare kapalı alanda imalat yapıyor.

Fabrika Müdürü Ersin Bekar, ürettikleri sistemle depolarda kullanım alanını yüzde 50'lerden yüzde 100'lere çıkardıklarını, bunun da firmaların işini rahatlattığını söyledi.

Bekar, sipariş aldıktan sonra özel üretime başladıklarını ifade ederek, "Bugünlerde özellikle Suudi Arabistan'dan yoğun talep var. Almanya'da fuarlara katılacağız. Hedefimiz Avrupa'ya açılmak. Bu işin temeli Ar-Ge. İlerletip daha da çok üretmeye ve farklı modeller yapmaya çalışacağız." diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir