Mercedes ve Kamil Koç'tan 35 milyon liralık anlaşma

Mercedes-Benz Türk ve Kamil Koç 35 milyon TL’lik satış anlaşmasına imza attı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mercedes-Benz Türk, Kamil Koç’a 40 adet Setra ComfortClass S 516 HD/2 satışı gerçekleştirdi. 35 milyon TL değerindeki bu büyük yatırım ile Kamil Koç 2015 filo büyütme hedefi olan %25 oranı için büyük bir adım attı.

Karayolu yolcu taşımacılığı firması Kamil Koç filosunu gençleştirme çalışmalarına devam ediyor. Mercedes-Benz Türk Bayii Koluman İstanbul aracılığıyla 40 adet Setra ComfortClass S 516 HD/2 alan Kamil Koç, bu 35 milyon TL değerindeki yatırım ile filosundaki toplam Setra marka otobüs sayısını 120 adede çıkardı. 

Çırağan Sarayı’nda düzenlenen teslimat törenine Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün ve Kamil Koç Otobüsleri A.Ş. Genel Müdürü Kemal Erdoğan’ın yanı sıra, Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Burak Tarım, Otobüs Filo Satış Kısım Müdürü Burak Batumlu, Otobüs Satış Operasyonları Kısım Müdürü Murat Kızıltan, BusStore Müdürü Haluk Burçin Akı, Mercedes-Benz Finansman Türk Satış ve Pazarlama Direktörü Gökmen Önbulak, Otobüs Satış, Sigorta ve Ürün Geliştirme Müdürü Uğur Erdinç, Mercedes-Benz Türk yetkili bayii Koluman İstanbul Genel Müdürü Ali Saltık, Otobüs Satış Müdürü Önder Gökçe, Kamil Koç Finans Direktörü Cengiz Doğan ve Özmal Filo Müdürü Hakan Koç katıldılar.

Sülün: Türkiye ekonomisine katkıda bulunuyoruz

Tören sırasında konuşma yapan Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün; “Mercedes-Benz Türk toplamda 885 milyon euroyu aşan yatırım hacmiyle bugün Türkiye’nin en büyük yabancı sermaye yatırımlarından biridir. 2014 yılında 3.686 adetlik rekor satış ile otobüs pazarındaki 47 yıllık liderliğimizi devam ettirdik. Müşteri talep ve beklentileri doğrultusunda ürünlerimizi geliştirmeye yönelik yaptığımız yatırımların dışında üretim tesislerine olan yatırımlarımızı da sürdürdük. Bu kapsamda Hoşdere Otobüs Fabrikası’na kurulduğu günden bugüne kadar toplam 403 milyon €’yu aşkın, sadece 2014 yılında ise 23 milyon €’luk yatırım gerçekleştirdik. Bakıldığında, bu güne kadar toplamda 72.000 araç ürettik ve bunun yaklaşık 35.000’ini ihraç ettik. Bugün ihracat oranımız üretimimizin % 80’ini buluyor. Bu sayede yarattığımız istihdam, yatırım ve ihracat ile Türkiye ekonomisine katkıda bulunuyor ve bundan da büyük gurur duyuyoruz.” dedi. Sülün,“Mercedes-Benz Türk olarak başarılarımızı sahip olduğumuz güçlü satış ekibi, bayi ağı ve tabii ki müşteri odaklılığımıza borçluyuz. Setra satış operasyonu ile birlikte Setra marka araçlarımızı Mercedes-Benz Türk çatısı altında, Mercedes-Benz ayrıcalıkları ve güvencesiyle Türk otobüs işletmecileri ile buluşturuyoruz. Kamil Koç’un bu yatırım tercihlerinin kısa zamanda ekonomik anlamda büyük katkısını göreceğine inanıyorum. İş ortaklarımıza toplu çözümler üretmek bizim bir ayrıcalığımız. Bu satışta emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde görüş bildirdi.  

Erdoğan: Her yıl yaklaşık %20 oranında büyüyoruz” 

Kamil Koç Genel Müdürü Kemal Erdoğan ise “Ülkemizde Karayolu Yolcu Taşımacılığı sektörü her yıl yaklaşık %4 oranında büyürken, Kamil Koç’un yıllık büyüme ortalaması yaklaşık %20’dir. Bu anlamda Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir büyüme oranını son yıllarda istikrarlı bir şekilde sürdürüyoruz. Kamil Koç olarak 2016 yılı sonu itibarıyla 20 milyonun üzerinde yolcuya hizmet veren, 1 milyar TL üzerinde ciro yapan şirket haline geleceğiz. Bunu yaparken iş ortaklarımıza yönelik kazan kazandır anlayışımızdan vazgeçmeyecek ve yıkıcı rekabetten uzak duracağız“ dedi. Erdoğan son yıllarda önemli oranda yatırım yaptıklarını vurguladı ve şunları söyledi; “Son birkaç yıldır özellikle yeni hat açılışları noktasında son derece önemli adımlar attık. Geçtiğimiz yıl yapılan 16 il açılışının ardından bu yıl da şimdiye kadar Sinop, Erzurum ve Erzincan açılışlarını gerçekleştirdik. Bugün itibariyle yaklaşık 60 ilde hizmet veriyoruz, yıl sonuna kadar bu sayıyı 70’e çıkarmayı hedefliyoruz. 2014 yılını şirket olarak 60 milyon TL yatırımla kapatmıştık, 2015 yılında ise sadece yeni araç yatırımına ayıracağımız miktar 70 milyon TL’nin üzerinde olacak. Filo anlamında da her yıl önemli oranda büyüyoruz. 2014 yılında yaklaşık 800 araçlık bir filo ile yolcularımızın hizmetindeyken, 2015 yılında ise ortalama 1000 araçlık bir filo büyüklüğüne ulaşmayı hedefliyoruz.”

 

Bu konularda ilginizi çekebilir