Mete Gıda, ev dışı tüketimde öne çıkmak istiyor

Ev dışı tüketimde öne çıkmayı hedefleyen firma, 2016'da bütün yatırımları tamamlayarak, takip eden 5 yıl içinde toplam sahayı 7 bin metrekareden 15 bine, soğuk hava deposunu 5 bin metreküpten 15 bine ve ciroyu da bugünün üç katına çıkarmayı planlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ (DÜNYA) - Kayseri OSB'de 4 bin 500'ü kapalı, toplam 7 bin metrekare alan üzerinde faaliyet gösteren Mete Gıda, ev dışı tüketimde öne çıkmayı hedefliyor.

Mehmet Conağası Ortakları Gıda Sanayi ve Mete Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Conağası, işletmenin Kayseri OSB'de 4 bin 500'ü kapalı, toplam 7 bin metrekare alan üzerinde faaliyet gösterdiğini belirterek, "Evlerimizin haricinde yiyecek ve içecek ihtiyaçları için insanlar nerede bir araya geliyorsa ve gıda tüketimi yapıyorlarsa burası ev dışı tüketim pazarını oluşturuyor. Yemekhane, kafe ve restoranlar gibi mutfağı olan her yer bu pazarın hedefini oluşturuyor. Biz bu sahada üretici ile nihai tüketici arasında depolama ve teslimat yaparak, köprü vazifesi görüyoruz. Depolarımızdaki ürünleri istenilen zamanda istenilen yere ve sağlıklı bir şekilde ulaştırarak, üretim sürecini tamamlamış oluyoruz" dedi.

Üreticiden gelen ürünleri uygun şartlarda soğuk hava depolarında depolayarak, talep edildiğinde devam eden sayılı saatler içinde, soğuk zinciri kırmadan frigolu araçlarla müşterilerin kullanım noktalarına teslim ettiklerini açıklayan Conağası, "Böylelikle üreticinin malının tüketicinin ihtiyaçlarıyla buluşmasını sağlıyoruz. Şu anda 5 bin metreküp soğuk hava depomuz bulunuyor. 10 bin metreküp soğuk hava depomuzun ise inşaatı devam ediyor. Halen 20 adedi frigolu olmak üzere toplam 35 pazarlama ve sevkiyat aracımızla Kayseri, Sivas, Tokat, Niğde, Nevşehir ve Kırşehir illerine düzenli olarak hizmet veriyoruz" açıklamasını yaptı.

Mete Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Conağası, bölgede hizmet verdikleri ve memnun olan müşterilerin talepleri halinde bölge dışına da çıkarak, Türkiye'nin her noktasındaki gıda projelerine yüksek tonajlı vasıtalarla cevap verdiklerini söyledi.

"Kaliteyi önemsiyoruz"

Kaliteyi önemsediklerini belirten Mehmet Conağası Ortakları Gıda Sanayi ve Mete Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Conağası şunları söyledi:

"Kendi evimize götürmeyeceğimiz ürünleri ne satıyoruz, ne depoluyoruz ne de taşıyoruz. Satışını yaptığımız ürünlerin üretildiği ortamı ve şartları görüp, kanaat getirdikten sonra satış faaliyetimize dahil ediyoruz. Dondurulmuş olmak üzere ekmek, meyve, sebze, et, tavuk, balık, deniz ürünleri, unlu mamuller, tatlı çeşitleri ile bakliyat, baharat, süt ürünleri, kahvaltılık ürünler, soslar, yağlar, içecekler, konserve gıdalar, yöresel lezzetler, dünya mutfaklarının ürünleri ve sektörün ihtiyaç duyduğu yan ürünler depolama ve dağıtımını yaptığımız çeşitler arasında bulunuyor. Rakamsal bir hedeften ziyade öncelikle hizmet kalitesini önemsiyoruz" dedi.

Ciroyu 3 katına çıkaracak

Kaliteli hizmetin arkasından rakamsal başarının geleceğine inandıklarını Conağası,"Hizmet kalitemizi düşürmeden 2016 yılında bütün yatırımlarımızı da tamamlayarak, takip eden beş yıl içinde toplam sahamızı 7 bin metrekareden 15 bin metrekareye, soğuk hava depomuzu 5 bin metreküpten 15 bin metreküpe ve ciromuzu da bugünün üç katına çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.