Metro yerel ürünlerini Kayseri'de tanıttı

Metro Toptancı Market, Kayseri’de yaptığı festivalle coğrafi işaretli yerel ürünleri tanıttı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİLEK FİDAN

KAYSERİ - Türkiye'yi adım adım gezerek yerel değerleri profesyonel müşterileriyle buluşturan Metro Toptancı Market Kayseri’de hotel,restoran,cafeleri kapsayan ‘HORECA Festivali’ düzenledi. Festivalde Metro Toptancı Market'in  gastronomi profesyonelleri yerel değerleri müşterileri ile buluşturdu.

20 Nisan tarihinde Samsun'da başlayan festivali , Ankara, Adana, ve Gaziantep'te gerçekleştirdikten  sonra beşinci durak olarak Kayseri’yi belirlediklerini söyleyen Metro Toptancı Market Kayseri Mağazası İşletme Müdürü Murat Seven , festival rotasından bahsederek şöyle dedi: “30 Nisan Konya, 4 Mayıs Alanya, 5 Mayıs Antalya, 6 Mayıs Denizli,7 Mayıs Bodrum, 8 Mayıs  İzmir, 11 Mayıs Eskişehir, 12 Mayıs  Bursa, 13 ve 14 Mayıs İstanbul’ da  etkinliklerimiz devam edecek. Bu festival aslında yerel üreticilerle profesyonelleri buluşturan bir platform. Kayseri mağazamızda  gerçekleştirilen hotel ,restoran ve cafe işletmelerinin yoğun ilgi gösterdikleri
 festivalde  profesyonellerin hayatını kolaylaştıracak çözümleri tanıttık. Anadolu'nun farklı yörelerinden  52 coğrafi   işaretli ürün tanıtım listemizde yer aldı. Metro Toptancı Market olarak,  mutfaklara daha lezzet katmak için profesyonellerin fikirlerini alıyoruz” 

Yerel üreticiyi desteklemek amacıyla ‘Coğrafi İşaretli Ürünler Projesi’ni yürüttüklerini sözlerine ekleyen Seven , “Metro olarak yerel değerleri koruyan ve sahip çıkan bir anlayışla çalışıyoruz. Hem ülkemizde yetişen  ürünlere dair  bir lezzet haritası oluşturmak  hem de yerel üreticiyi desteklemek amacıyla 'Coğrafi İşaretli Ürünler ' projemizi yürütüyoruz. Gerek amatör  gerekse profesyonel mutfaklarda  daha fazla yerel ürün yer alsın  diye çalışıyoruz.Türkiye'nin yerel lezzetlerini dünyaca ünlü 'yıldızlı' şeflerin mutfağına sokmayı hedefliyoruz.''dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir