Meysu, global hedeflerini Çin'deki ofisiyle pekiştirecek

Son dört yılda büyümesini ikiye katlayan firma, ihracat hedefleri kapsamında ise 2018 yılında Çin'de ofis açıp, bu pazardaki etki alanını genişletmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye meyve suyu sektörünün yarım asırlık markası Meysu, son dönemde gerçekleştirdiği çalışmalarla hem iç hem de dış pazarda kayda değer büyüme rakamlarına ulaştı. Son dört yılda büyümesini ikiye katlayan firma, ihracat hedefleri kapsamında ise 2018 yılında Çin'de ofis açıp, bu pazardaki etki alanını genişletmek istiyor. Meysu Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Güldüoğlu, Çin'de açacakları ofis ile global pazardaki hedeflerini pekiştireceklerinin altını çizdi. Halen 60 ülkeye ihracat yapan markalarının 2018 yılında bu sayıyı 70'e çıkaracağını söyleyen Güldüoğlu, ihracatın cirodan aldığı payı ise yüzde 20'nin üzerine çıkaracaklarını dile getirdi.

Bekir Güldüoğlu, yeni dönemde Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere Katar, Kuveyt ve Suudi Arabistan'ın yanı sıra Endonezya, Kore, Japonya,Tayland, Kamboçya, Mynmar ve Bangladeş gibi ülkelere meyve suyu ihraç etmek istediklerini söyledi. Her yıl ortalama yüzde 25 büyüdüklerine dikkat çeken Güldüoğlu, ihracatla bu oranı daha da ivmelendireceklerini öne sürdü. Özellikle Çin'de yüzde 100 meyve suyu ürünlerinin kayda değer bir pazar payı elde ettiğine değinen Güldüoğlu, "Dolayısıyla 2018 yılında Çin'de bir ofis açarak bu ülkedeki varlığımızı genişletmeyi planlıyoruz" açıklamasını yaptı.

Nostaljik şişe tercihi iç pazarı hareketlendirdi

Son dönemde iç pazardaki tüketimi artırmak için de bir dizi çalışma yaptıklarını dile getiren Bekir Güldüoğlu, ambalajlarında radikal bir değişikliğe giderek, 1970'li yıllarda kullandıkları cam şişe ambalajından ilham alarak tasarladıkları nostaljik cam şişelerdeki meyve suyu çeşitlerini piyasaya sürdüklerini iletti. Bu sayede tüketici ile aralarındaki duygusal bağı perçinlediklerine atıfta bulunan Güldüoğlu, "Bu durum iç piyasada satışların ivme kazanmasını sağladı" dedi.

Meyve suyu, meyve nektarı, meyveli içecek, süt ve enerji içeceğinin yanı sıra kola ve gazoz gibi gazlı içecekleri ürün gamında bulundurduklarını anlatan Bekir Güldüoğlu, "Yakın zamanda bünyemize soğuk kahveyi ekledik. Tüketiciye yeni tatlar, tasarımlar ve ambalajlarla hizmet veriyoruz. Yaptığımız Ar- Ge çalışması sonucu 2016 yılında kolay tutulup, açılan 330 mililitre tetrapak ambalajlı ürünleri piyasaya sunduk. Bu yıl ise 200 cc'lik nostaljik şişelerle tüketicinin ilgisini çektik" diye konuştu.

Bugün itibarıyla yıllık 150 bin ton meyve suyu üretme kapasitesine sahip olduklarını kaydeden Bekir Güldüoğlu, kapasiteyi 2018'de yüzde 40 artırarak, 210 bin tona çıkaracaklarını söyledi. Yine tesislerinde 250 kişinin istihdam edildiği bilgisini veren Güldüoğlu, yurt genelinde 95 bayi ile çalıştıklarını bildirdi. Ayrıca 12 bini açık, 24 bini kapalı toplam 36 bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösterdiklerini sözlerine ekleyen Güldüoğlu, şunları kaydetti: "Özellikle Çin'de yüzde 100 meyve suyu ürünleri oldukça tercih edilen bir markayız. 2018 yılında Çin'de bir ofis açarak bu ülkedeki varlığımızı genişletmeyi planlıyoruz."

Üretim kapasitesi yüzde 40 arttı

Kayseri'de 1948 yılında akide şekeri ve şekerleme ürünleri ile sektöre adım atan Gülsan Gıda, 1999 yılında Nevbağ'ı, 2000 yılında Meysu ve 2003 yılında Meybuz'u bünyesine katarak, birçok kategoride gıda ürünü imal ediyor. 2017 yılında meyve suyunda kapasitesini yüzde 40 artıran fi rma, ayrıca ciroyu yüzde 20 artırıp, 200 milyon liraya çıkardı.

Bu konularda ilginizi çekebilir