Microsoft Türkiye ve AÜ'den teknoloji işbirliği

Ankara Üniversitesi (AÜ) öğrencileri, Microsoft'un bulut hizmeti Office 365'i ücretsiz olarak kullanarak iş hayatında 1 milyardan fazla kişinin tercihi Office uygulamalarına ulaşabilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -  Microsoft Türkiye'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Microsoft Türkiye ve Ankara Üniversitesi, Türkiye'de teknoloji odaklı nitelikli eğitim ve öğretimi güçlendirecek önemli bir işbirliğine imza attı. İşbirliği kapsamında Ankara Üniversitesi'nin 70 binden fazla öğrencisi, Microsoft'un bulut hizmeti Office 365'i ücretsiz olarak kullanarak iş hayatında 1 milyardan fazla kişinin tercihi Office uygulamalarına ulaşabilecek, e-posta, takvim, ekip siteleri başta olmak üzere avantajlı birçok uygulamadan faydalanabilecek. 

Bununla birlikte, her yıl Ankara Üniversitesi mezunu gençlerin kurduğu 2 genç girişime Microsoft Innovation Center'ın ofis ve teknolojik altyapı çözümlerinden faydalanma hakkı sağlanacak. Üniversitenin akademisyenleri de uzaktan eğitim içeriğinden yararlanarak, bilgi teknolojileriyle bütünleşik, bilimsel araştırmalarına destek olacak çözümlerden faydalanabilecek. 

"Gelecek nesil yeni teknolojilerle desteklenecek" 

Projenin duyurusunu yapmak üzere Ankara Üniversitesi Rektörlük Binası'nda düzenlenen toplantıya Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen ve davetliler katıldı. 

Türkiye'nin teknoloji tüketen bir toplumdan, teknoloji üreten ve inovasyonla kalkınan bir topluma geçişinde üniversite ve özel sektör arasında yapılan işbirliklerinin büyük önem taşıdığına dikkati çeken Tamer Özmen, Ankara Üniversitesi ile gerçekleştirdikleri işbirliğinin bu alanda örnek bir çalışma olduğunu kaydetti. Türkiye'nin sürdürülebilir ekonomik gelişiminin temelinde bilgi teknolojilerine yapılan yatırımların yer aldığını belirten Özmen, şu ifadeleri kullandı: 

"Microsoft Türkiye olarak kurumlar ve bireylerin yeni ve önde olabilmeleri için, bilişimin tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de en fazla yatırım yapılan alanlardan biri olması gerektiğine inanıyoruz. Türkiye'nin yazılım sektörüne yaptığımız tüm yatırımlar ekonomik gelişimde çarpan etkisi yaratıyor. Kurulduğumuz günden bu yana yerelleştirme çalışmalarının yanı sıra eğitim, destek, çözüm ve güvenlik konularında kapsamlı faaliyetler yürütüyoruz. Bugün Ankara Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğinin ülkemizin bilgi teknolojileri alanında ilerlemesi ve doğru insan kaynağının yetiştirilmesi adına büyük önem taşıyacağına inanıyoruz." 

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş de Ankara Üniversitesinin uluslararası düzeyde saygın ve tanınan bir üniversite olduğunun altını çizdi. 

Üniversite olarak eğitim ve araştırmada önceliklerinin kalite olduğunu belirten İbiş, "Bilişim sektöründe dünyanın önde gelen markalarından biri olan Microsoft Türkiye ile yapılan bu protokolün üniversitemiz ve öğrencilerimiz için oldukça önemli bir yer tutacağını düşünüyorum. Uluslararası bir üniversite olan Ankara Üniversitesi, yenilikçi ve yeniliklere her zaman açık olma yönünü bilişim sektöründe de artarak kullanmaya devam edecektir. Son zamanlarda yazılım ve program sektöründe çalışanların sadece mühendisler olmadığını görüyoruz" ifadelerini kullandı. 

İbiş, Microsoft Türkiye'nin eğitim platformu olan Açık Akademi sayesinde öğrencilerin teknolojiyi en ulaşılabilir bir kolaylıkta öğrenip, yenilikçi bakış açılarıyla bilişim dünyasına yön verebileceğini kaydetti.  

Öğrencilere sunulan fırsatlar 

Microsoft IT Akademi, bilgi teknolojileri alanında sektörel ihtiyaçlar ve global gelişmeler dikkate alınarak, öğretim üyelerinin güncel ve etkin eğitim programları sunabilmelerine destek olmak amacıyla geliştirilen Microsoft IT Akademi ile Ankara Üniversitesi akademisyenleri, dersleri verimli bir şekilde planlayabilecek ve yönetebilecek. 

Ankara Üniversitesine kayıtlı 70 binden fazla öğrenci, aynı zamanda dünyada 88 pazarda, 32 dilde sunulan ve 1 milyarın üzerinde kullanıcısı bulunan Microsoft üretkenlik çözümü Office 365'e ücretsiz olarak sahip olacak, söz konusu programları kullanmayı öğrenerek mezun olabilecekler. 

Microsoft Açık Akademi, eşzamanlı olarak, Microsoft Türkiye'nin ücretsiz ilk ve tek online uygulama geliştirme okulu Açık Akademi de Ankara Üniversitesi öğrencilerinin erişimine açılacak.  

Microsoft Innovation Center, her yıl Ankara Üniversitesi mezunlarının kurduğu ve Microsoft teknolojilerini kullanarak yaratıcı fikirler ortaya koyan 2 genç girişim, yıl boyu Microsoft Türkiye Ankara Ofisinde faaliyet gösteren Microsoft Innovation Center'in ofis ve teknolojik altyapı imkanlarından faydalanma fırsatı yakalayacak. 

Microsoft Türkiye, 1993 yılında altı kişiyle başladığı çalışma hayatına, bugün 400'e yakın çalışanıyla devam ediyor. Türkiye, aynı zamanda 79 ülkenin bulunduğu Microsoft Orta Doğu ve Afrika Bölgesi'nin de merkezi olarak yer alıyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir