MNG ve Tukaş'ın hisselerinin devrine onay

Rekabet Kurulu, MNG Sanal Ürün Pazarlama ve Tukaş Gıda'nın aralarında bulunduğu bazı şirketlerin hisselerinin devrine onay verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Rekabet Kurulu, MNG Sanal Ürün Pazarlama AŞ ile MNG Radyo TV ve Medya Hizmetleri AŞ'nin her birinin yüzde 32 hissesinin Ali Acun Ilıcalı tarafından devralınması işlemine izin verilmesini kararlaştırdı.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan Kurul kararlarına göre, Lombard International Assurance S.A. ile lnsurance Development Holdings AG'nin tam kontrolünün Blackstone Group L.P. tarafından BTO Monarch Luxembourg Holdings S.A.R.L. aracılığıyla hisse devri yöntemiyle devralınması işlemine izin verildi. 

-Can Aslan Petrolcülük AŞ ile Emir Madencilik Akaryakıt Petrol Limited Şirketi ve Aktoprak Petrol Taşıma Gıda Limited Şirketi arasında kurulan dikey anlaşmalara 10 yıla kadar bireysel muafiyet tanındı. 

-Tukaş Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'nin yüzde 81,74 hissesinin Okullu Gıda Maddeleri Limited Şirketi, Cem Okullu ve Cengiz Okullu tarafından devralınması işlemine izin verildi. 

-INEOS Industries Holdings Limited tarafından Styrolution Holding GmbH'nin yüzde 50 hissesinin BASF SE'den devralınması işlemine izin verildi. 

-AbbVie Tıbbi İlaçlar Limited Şirketi ile Polimed İlaç ve Tıbbi Cihazlar Limited Şirketi arasında akdedilen sözleşmenin grup muafiyetinden yararlandığına karar verildi. 

-Homag Group AG'nin Dürr Technologies GmbH tarafından devralınması işlemine izin verildi. 

-AbbVie Tıbbi İlaçlar Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Erdem Ecza Deposu AŞ, Deniz Ecza Deposu AŞ ve Mertsel Ecza Depoları AŞ arasında ayrı ayrı akdedilen ve farklı koşullar içeren "İhaleler İle İlgili Tek Satıcılık Çerçeve Sözleşmesi"ne ise bireysel muafiyet tanındı. 

-Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. ve Siemens AG'nin metal üretim tesisi kurulumu faaliyetlerinin birleştirilmesi yoluyla ortak girişim şirketi kurulması işlemine izin verildi. 

-BMC Otomotiv AŞ nezdinde, Ethem Sancak'ın sahip olduğu bir kısım payların Talip Öztürk ve Ahmet Öztürk'e devredilmesi işleminin izne tabi olmadığı kararlaştırıldı. 

-MNG Sanal Ürün Pazarlama AŞ ile MNG Radyo TV ve Medya Hizmetleri AŞ'nin her birinin yüzde 32 hissesinin Ali Acun Ilıcalı tarafından devralınması işlemine izin verilmesi kararlaştırıldı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir