Nalbantoğlu’nda hedef yüzde 40 büyüme

Nassan markasıyla anahtar teslim sera üretimi yapan Nalbantoğlu üretim kapasitesini yüzde 40 artırmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fikri Cinokur

Antalya - Türkiye’nin en büyük sera üretim şirketlerinden biri olan Nalbantoğlu Demir, Sac, İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, yurt içi ve yurtdışı sera tesisi üretiminde yüzde 40 büyümeyi hedefliyor.

Şirketin başkan Vekili Nurdan Nalbant, Rusya ve Türk Cumhuriyetleri ile Kuzey Irak’ta, müşterilerin taleplerine ve ihtiyaçlarına göre anahtar teslimi sera kurduklarını belirterek; Kuzey Irak’ta 100 hektar alanda sera kurmak için anlaşma sağlandığını, Türkmenistan’da da görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.

Nalbant, "Yurtiçi ve yurtdışında Nassan markası ile anahtar teslimi teknolojik sera tesisi kuruyoruz. Rusya’da topraksız tarım için sera kuruyoruz" dedi.

Muz seraları da artıyor

Türkiye’de seralarda muz üretiminin arttığını ifade eden Nurdar Nalbant, "Çok az işçilik ve çok kar sağlaması nedeniyle Antalya, Mersin, Tarsus, Adana ve Ceyhan ile İskenderun bölgelerinde serada muz yetiştiriciliği artıyor" ifadelerini kullandı.

Üreticinin ihtiyacına göre her türlü boyda profil sera kurduklarını anlatan Nalbant, "2017 yılında yurtiçi ve yurtdışında sera teknolojileri üretiminde yüzde 30-40 büyümeyi amaçlıyoruz. Avrupa ülkelerinden daha iyi ve uygun koşullarda sera üretebiliyoruz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir