Naturel, ankastre alanında marka olmak istiyor

Ankastre alanına yatırım yapan Naturel Ocak, bu alanda marka olma yolunda adım adım ilerleyecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İkbal FİDAN

KAYSERİ - Kayseri’de beyaz eşya alanında faaliyet gösteren Naturel Ocak, ürün gamına ankastre fırını eklemek için çalışmalarını hızlandırdı. Yeni ürün grupları ile üst gelir grubuna hitap edecek olan firma, ürün çeşitliliğini bu yönde destekleyecek. Bu yatırımlar ile Naturel Ocak, ankastre alanında marka olma yolunda adım adım ilerleyecek.

Yakın zamanda bünyelerine katmayı planladıkları   ankastre fırın üretimi ile ilgili  fizibilite çalışmalarını hızlandırdıklarını dile getiren Naturel Ocak Satış ve Pazarlama Müdürü Mustafa Yayar, "Cam ankastre ocak, krom ve emaye ocak, klasik ocak ve fırın gibi beyaz eşya ve mutfak gereçlerinde geniş bir ürün yelpazesine sahibiz. Aylık 10 bin ankastre ocak üretimi yapıyoruz. Bunların yanı sıra bünyemize 70 ve 90 santimetrelik indiksiyon ve ceran ocak üretimi eklemeyi istiyoruz" dedi.  

Teknolojisi yüksek ürün üretmeyi hedeflediklerini dile getiren Yayar, "Tüketicinin sağlığı, güvenliği ve pratik kullanımı bizim için önemli. İnovasyon konularında yenilikçi tasarımlar ile müşterimizle buluşuyoruz. Üretim alanında ankastre konusunda yeni yatırımlar planlıyoruz. İç pazarda toptan distribütörlük  ve bayilik anlamında kayda değer bir altyapıya sahibiz. Bu altyapımızı da kullanarak uzun vadede Türkiye’nin tanınan ankastre markaları arasında yer almayı hedefliyoruz. Şuan orta gelir grubuna yönelik imalat yapıyoruz. Yatırımların ardından teknolojisi yüksek ürünleri yaparak, orta gelirin üzerindeki hedef pazara ulaşmak ve pastadan daha fazla pay almak istiyoruz " diye konuştu. 

Üretim parkurundan bilgi veren Yayar, "Üretim kapasitemiz aylık ürün çeşitliliğine göre 20 ila 25 bin arasında değişiyor. Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde 1999 yılından beri faaliyet gösteriyoruz. 7 bin 500 metrekaresi kapalı ve 10 bin metrekaresi açık alanda üretim yapıyoruz. Firmamızda yaklaşık 200 çalışanımız bulunuyor. Standart gaz ile çalışan ocaklar, ankastre camlı inox emaye ocaklar, elektrikli fırınların üretimini yapıyoruz’ şeklinde belirtti. 

Pazar durumları hakkında bilgi veren Yayar, "Bugün itibariyle Ortadoğu, Türk Cumhuriyetleri, Kuzey Afrika, Avrupa ve Balkanlar’da bir çok ülkeye fiili ihracat yapıyoruz. İhracatımızı üretimimizin yarısı konumunda satmayı düşünüyoruz. Bu hedefe çok yaklaşmış durumdayız. 2015 yılında ihracat pazarımıza eklediğimiz Kuzey Afrika ülkelerine yeni açılma hedeflerimizi yakalamış bulunuyoruz. Bayilik hedeflerimiz kapsamında Ortadoğu, Uzakdoğu, ve Avrupa’da bir çok ülkede altyapı çalışmalarımızı tamamladık. Gelecekte her ülkede marka bayii oluşturmayı planlıyoruz. 2016 yılında ise Güney Amerika pazarına açılmayı hedefliyoruz" dedi. 

Yayar, "Sektörde bir çok firma olmasına rağmen müşterilerin firmamızı tercih sebebi butik ürünler üretiyor olmamız. Pazarın ihtiyaçlarını zamanında görmemiz, ihtiyaca hızlı bir şekilde üretim yapmamız bizi diğer firmalardan farklı kılıyor. Ayrıca saha analizlerini iyi yapmamız, sonuç odaklı çalışmamız ve sıcak ilişkiler kurmamız bizi ayrıştıran özelliğimiz" şeklinde diye belirtti. 

Sektörün sorunlarına değinen Mustafa Yayar, "Sektörün en büyük sorunu rekabetin yoğun olması. Kanun koyucu tarafından CE ve Garanti Belgesi konularında denetimlerin yeterinde yapılmaması bu sorunu daha da derinleştiriyor. Sektörün avantajı ise ihracat için İtalya’daki üreticilerin kan kaybetmesi. Dolayısıyla artık Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarında Türk malları daha fazla tercih ediliyor. 2016’nın içinde bulunduğumuz yıla göre ticari açıdan daha iyi olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.