Nef, Barcelona ile gözünü Avrupa’ya dikti

Nef, dünyanın en fazla taraftar sayısına sahip olan FC Barcelona ile 3 yıllık sponsorluk anlaşması imzaladı. Sponsorlukla Nef ve Barcelona birlikte pek çok projeye imza atacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İrem ÇETİNGÖZ

Gayrimenkul markası Nef, dünyanın en fazla taraftarına sahip spor kulüplerinden FC Barcelona’nın bölgesel resmi sponsoru oldu. Nef Bebeköy’de imzalanan anlaşma kapsamında Nef ve FC Barcelona önümüzdeki dönemde pek çok ortak projeye imza atacak. Düzenlenen basın toplantısında Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur ve FC Barcelona CRO’su (Chief Revenue Off icer - Gelirler Bölümü Başkanı) Francesco Calvo konuşma yaptı.

Toplantıda açıklanan sponsorluk kapsamında Nef, FC Barcelona’nın isim ve logo kullanım haklarının yanı sıra, reklam ve tanıtım aktivitelerinde Barcelona takımı ve oyuncularının görsel kullanım haklarına sahip olacak. Dijital ve geleneksel pazarlama, ortak logolu ürün üretimi ve satışı, promosyonel haklar, aktivite ve etkinlik hakları da Nef’in sponsorluk kapsamında sahip olduğu haklardan bazıları olacak. Anlaşma ile FC Barcelona’nın Türkiye’deki büyümesi güçlenirken, Nef ile birlikte bu stratejik pazardaki mevcudiyeti de büymeye devam edecek.

Türkiye’de FC Barcelona mağazası açılacak

Toplantıda konuşan Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, “Nef’ olarak FC Barcelona ile 3 yıllık sponsorluk anlaşması imzaladık” dedi. Basın toplantısında konuşan FC Barcelona CRO’su Francesco Calvo da Nef ile imzalanan sponsorluk anlaşmasının FC Barcelona için büyük öneme sahip olan Türkiye pazarında daha da güçlenme sağlayacağını belirtti. Francesco Calvo “Nef gibi sektöründe lider bir firma ile ortaklığımızın aynı zamanda FC Barcelona’nın Türkiye’deki sayısız taraftarıyla daha da yakınlaşmamıza vesile olacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Nef Vakfı ve FC Barcelona Vakfı, ortak projeler geliştirerek sosyal sorumluluk bilincini sporun gücüyle yaymak için çalışacak. İki taraf Türkiye’de ilk resmi FC Barcelona mağazasının açılması konusunda ortak adım atabileceklerini de açıkladı.

Avrupa’da gayrimenkul projeleri yapacak

Nef'i uluslararası yapmak adına büyük bir adım attıklarını ifade eden Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, bu bağlamda Avrupa’da 5 yıl içinde farklı projeler hedeflediklerini belirtti. Öncelikle biri İspanya’da olmak üzere 3 farklı şehirde projeler yapmayı planladıklarını anlatan Timur, “İlk projeyi 2 sene sonra lanse edeceğiz. Marka algısını önden götürmek için stratejik olarak farklı hamlelerimiz olacak” dedi.

Nef Vakfı ile Barcelona Vakfı’nın kendileri için en önemli işbirliği alanı olacağını vurgulayan Timur, “Futbol kulüpleri arasında topluma geri verme ve sosyal sorumluluk alanında en önde kulüp Barcelona. İspanyol kulübü Türkiye’de çocuk eğitimine önem veriyor. Bunun içinde birlikte çeşitli projelerimiz olacak”diye konuştu. Ayrıca Timur, sözleşme gereği sponsorluğun bütçesi hakkında açıklama yapamayacakları bilgisini verdi.