Netaş hisselerinde satış kararı

Netaş'ın satılacağı haberi sonrası hisseler ilk işlemlerde yüzde 9.95 primle tavan fiyat olan 10.39 liradan açıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Netaş hisselerinde satış imkanlarının değerlendirilmesi için en büyük hissedar karar aldı. Yüzde 15'i Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na ait olan şirkette satış değerlendirmesi yapılan hisselerin toplam piyasa değeri 270 milyon TL'yi buluyor. Eğer hisselerin tamamı satılırsa şirket el değiştirecek.

Netaş, ana hissedarı One Equity Partners'ın (OEP), şirkette stratejik opsiyonları değerlendireceği haberi sonrası ilk işlemlerde yüzde 9.95 primle tavan fiyat olan 10.39 liradan açıldı.

Netaş, dün akşam KAP'a yaptığı açıklamada, ana hissedarı OEP'in Netaş'taki yüzde 48.04 hissesiyle ilgili muhtemel ortaklık, işbirliği veya hisse satışı gibi stratejik opsiyonları değerlendirme kararı aldığını duyurmuştu.

Kimin ne kadar hissesi var?

Hisselerinin %36,96'sı Borsa İstanbul'da (BIST) işlem gören şirketin başlıca ortakları; %48,04 payla OEP (One Equity Partners) Turkey Tech B.V. ve %15 payla Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı. 

7 yılda yüzde 23 büyüdü

Son 7 yılda, ciro bazında yılda ortalama yüzde 23 büyüyen Netaş; müşterilerine network, güvenlik, tümleşik iletişim, sanallaştırma, bulut bilişim, savunma teknolojileri, kamu güvenliği, geniş bant mobil erişim, optik ve taşıyıcı Ethernet, GSM-R, IT entegrasyonu, stratejik dış kaynak kullanımı ve özgün yazılım geliştirme konularında çözüm sunuyor. Netaş, teknoloji danışmanlığından satış sonrası desteğe kadar, Türkiye’nin yanı sıra Asya-Pasifik ülkeleri, Türki Cumhuriyetler ile Kuzey Afrika’daki kurumlara, kamu ve savunma sanayi alanlarında hizmet veriyor.