Niş pazarda "derli toplu" büyüyecek

Nişantaşı’nda niş bir pazara hitap eden Ordning&Reda markası gelecek yıl mağaza sayısını katlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uğur YILMAZ
ugur.yilmaz@dunya.com

İSTANBUL – İsveç’te kurulup Danimarkalı Bodum’a satılan kırtasiye ve hediyelik eşya markası Ordning&Reda’da, 2013’te mağaza sayısını artırmak için çalışmalar başladı. "Derli toplu" anlamına gelen markayı Türkiye’ye getiren iş adamı Moris Eskinazi yeni yılda 3 yeni mağaza açmayı planladıklarını söyledi.

Harvey Nichol Genel Müdür Yardımcılığını bıraktıktan sonra bir emeklilik projesi olarak Nişantaşı’nda ilk mağazasını açan Eskinazi, "gelecek yıl bir tane Bağdat Caddesi’nde,  bir de AVM içinde olmak üzere İstanbul’da iki yeni mağaza açacağız. Bunun yanı sıra Bursa, Ankara ve Antalya’da da şubeler açmayı hedefliyoruz" dedi.

"Bir girişte 2 bin 500 lira harcayan var"

Eskinazi  "Müşteri kitlemiz A+,  fiyatlar piyasadan yüzde 20-30 civarında yüksek ama  alınan ürünün hakkı veriliyor. Her ürün de muhakkak sıra dışı, ince düşünülmüş bir özellik var. Müşteriler alışveriş başına ortalama 100-150 lira harcama yapıyor. Tabi bir girince 2500 liralık alışveriş yapanlar da var. 6000 kayıtlı müşterimiz var,  Binden fazlası sürekli takip ediyor bizi diyebilirim. Ara ara gelip yeni gelen ürünleri kontrol ederler. Şirketler de bizi yeni yeni keşfetmeye başladı" diyerek sözlerini sürdürdü.

"2 ayda bir koleksiyon değişiyor"

2 aylık periyotlar içinde koleksiyon yenilendiği için kopya sorunu yaşamadıklarını aktaran Eskinazi, "her bir koleksiyonun bir teması var, bu bazen okul oluyor, bazen seyahat, bazen iş dünyası oluyor.  Bu şekilde kopyalama sorunu da olmuyor. Çünkü hızımıza yetişemiyorlar.  Buranın müşteri kitlesi bulduğunu değil istediğini almak istiyor. Nadiren koleksiyonumuzdan getirmediğimiz bir ürün olursa talebe göre hemen kargolatarak kişiye özel olarak getiriyoruz" dedi.

dsc00524.jpg

 


50 bin lira hava parası istendi
Beş kira bedelinde anlaştık


İstanbul’da dükkan bulmanın çok zor olduğunu belirten Eskinazi,  "Seçenek çok az. Hava parası çok büyük sorun. Nişantaşı mağazamız için 50 bin lira hava parası istendi ki içerisi mağara gibiydi. İçeriyi inşa ettik, eski kiracının ödemediği geriye dönük 5 aylık kirayı avukatlar huzurunda mal sahibine ödeyip çıkartma yoluna gitmek zorunda kaldık" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir