Olgun Oto, Emmegas SRL ile pazar ağını genişletecek

Olgun Oto, İtalyan Emmegas SRL firması ile distribütörlük anlaşması imzaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN

KAYSERİ - Kayseri merkezli Olgun Oto, otomotiv sektöründeki çok yönlü işlevişini,yeni ürün ve hizmetlerle daha profesyonel bir ortama taşıyarak sektördeki yerini korumaya devam ediyor. Gerek hizmet, gerekse ürün alanında pazar payını artırmak amacında olan firma, iş yazılımları alanına yatırım yapıyor.Landirenzo işbirliği ile otogaz dönüşüm sistemleri alanında faaliyet gösteren Olgun Oto, İtalyan Emmegas SRL firması ile de anlaşma imzalayarak Türkiye ve komşu ülkelere hizmet vererek pazar ağını genişletecek.

Olgun Oto Proje Yöneticisi Salih Elmaağaçlı otogaz dönüşümünde, sektörün doğuşundan itibaren  kaliteye odaklandıklarını belirtti. Firma olarak, "20 yıldan beri sektörde öncü olmanın verdiği deneyimle sürekli kullanıcı ve bayii memmuniyetine odaklanmış durumdayız. Örneğin, strateji olarak kaliteli ürün ve teknolojileri  bayii desteği yoluyla müşteri memmuniyetine çevirmenin çabası içerisindeyiz" dedi.

Elmaağaçlı, Olgun Oto olarak yakıt teknolojileri kullanımında  kaliteli ürünleri ön plana çıkardıklarını kaydetti, Elmaağaçlı, "Olgun Oto'nun merkezi Kayseri'de. Yaklaşık 15 yıldan beri İtalyan Landirenzo SPA firmasının Türkiye distribütörüyüz. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Gaziantep'de  6 şube, yurt genelinde ise 190 bayii aracılığı ile müşterilerimize hizmet ve teknik destek sağlıyoruz. Otomobil endüstrisinin orijinal ekipman üreticilerinden  Fiat'a parça desteği sağlıyor markanın bu avantajı sayesinde ülkemize dünyanın en kaliteli ürünlerini ve en yeni teknolojilerini eş zamanlı sunuyoruz" diye konuştu.  

Elmaağaçlı, sektörün adetsel bazda her yıl küçüldüğünü  ancak ihtiyaçlarını önceden sezip çözüm sağladıklarını ifade etti,gerek hizmet gerekse üründe pazar payını artırmak amacında olduklarını kaydederek şunları söyledi:

"Bundan böyle yatırımlarımızı iş yazılımları alanında yapmaya karar verdik. Workcube firması ile anlaştık. Operasyonlarımızı Workcube ERP ile entegre olarak gerekli yönetim sürecini başlattık. Ayrıca,Olgun Oto çatısı altındaki diğer şirketlerimiz Olgun Civata, Olgun Balata, Olgun Kriko'yu bu yılın ortasına kadar entegrasyona dahil ederek grup şirketleri arasındaki dayanışma ve güç birliğini artırmak istiyoruz. Şirketimiz İtalyan Emmegas SRL firması, Türkiye ve komşu ülkeleri arasında distribütörlük anlaşması imzaladı. Bu anlaşmanın öngördüğü şekilde  Emmegas SRL markasını orta segment  pazara sunmayı ve böylelikle bu pazarda da Olgun Oto güvencesi ile müşteri memmuniyetini  artırmayı hedefliyoruz. Ülkemizde otogaz pazarı özellikle tasarruf avantajı üzerine gelişti ve bu şekilde devam ediyor. Oysa otogaz ve CNG (basınçlandırılmış doğal gaz) tasarruf avantajı ile birlikte sera gazı salınımının azaltılması konusunda da doğaya verilen zararı ciddi miktarda azaltan bir yakıt. Henüz ülkemizde yaygın kullanıma sahip olmayan dizel ve benzinli araçlara CNG dönüşümü de aynı avantajları sağlıyor.Olgun Oto, CNG dönüşümlü faaliyetlerine 3 yıl önce başladı.Benzin motorlu binek araç pazarına sunduğu otogaz dönüşümüne ek olarak, dizel motorlu binek ve ağır vasıtalara da CNG dönüşümü başlattı"

Motor kullanımının çoğunlukta olduğu ağır vasıta nakliye araçlarına, yolcu otobüslerine, ticari araçlara CNG dönüşümü yapılması için  Ar-Ge çalışmaları başlattıklaarını ifade eden Elmaağaçlı, "Sektör, ağır vasıta araçlarda en çok tercih edilen marka ve modellerden  başlayarak Ar-Ge ve ürün geliştirme çalışmalarını, kullanılan araçların adetsel bazda yüzde 60'ına varan araç ve filolara DDF-CNG dönüşümü sağlayacak know-how'a sahip oldu. Şu anda CNG dönüşümünden verim alınmasının en önemli kriteri haline gelen CNG dolum istasyonlarının yaygınlaştırılması  gerek. Olgun Oto, egzoz gazı salınımlarının azaltılmasında  önem kazanan dizel araçların CNG dönüşümü için ,gerekli know-how'a sahip. Kısacası firma olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız" dedi. 

Elmaağaçlı, "Olgun Oto- Landirenzo işbirliğinin bir sonucu olarak, otogaz dönüşümlü Fiat, Opel, Jeep, Dacia, Renault gibi  araç sahipleri uzun zamandır  otogaz dönüşümü ile hem otogaz kullanabiliyor hem de araç üretici garantilerinin güvencesi altında oluyorlar. Olgun Oto 2014 yılında otogaz dönüşüm sektörünün ihtiyacı haline gelen otomobillerin üretici garantisinin otogaz dönüşümü sonrasında da devam edebilmesini sağlamak adına "Olgun Oto Ek Garanti" ürünlerini sektöre kazandırdı" şeklinde konuştu.

Sektörleri ile ilgili değerlendirmede bulunan Elmaağaçlı, "Sektörümüzdeki önemli bir sorun; kapalı otoparklara oto gazlı ve CNG'li araçların alınmaması. Aslında Avrupa ve diğer gelişmiş ülkelerde kapalı alanların havalandırma vakum sistemlerinin tavandan zemine uzanan havalandırma kanalları ile çok önceden çözülmüş. Bu konuda ilgili bakanlıkların atılacak adımlar, geliştirilecek mevzuat ve yönetmeliklerle kolayca çözülebileceği kanaatindeyiz. Kayseri, Bolu ve Konya illerimizde belediye otobüslerinin CNG dönüşümlü araçlar olması zorunlu hale getirildi.Benzer uygulamaların yaygınlaşması ve filo sahiplerini CNG kullanımına özendirici politika girişimlerinin de artmasını arzu ediyoruz" ifadesinde bulundu.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir