Ömür Isı’dan HORECA sektörüne yönelik komple mutfak çözümleri

Ömür Isı Yönetim Kurulu Başkanı Salih Şalgamcı, bu yıl yurtiçinde yaklaşık 200 projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİLEK FİDAN

KAYSERİ - HORECA sektöründe faaliyet gösteren firmalar için mutfak ekimanları üreten Ömür Isı, pazarlamadan montaj ve servis hizmetlerine kadar müşterilerine anahtar teslim proje imkanı sunuyor. Öte yandan Türkiye ve globalde alanının önde gelen markaların distribütör ve bayiliğini de yürüten Ömür Isı, orta vadede dış pazardaki etkinliğini artırmayı planlıyor. Müşterilerine mutfaklar için ihtiyaç duyulan tüm ekipmanları tek çatı altında sunduklarını söyleyen Ömür Isı Yönetim Kurulu Başkanı Salih Şalgamcı, "Ömür Isı olarak faaliyetlerimize 1980'de başladık. Kurulduğumuz günden bu yana mutfak projesinden başlayarak üretim, montaj, taahhüt ve servis aşamalarının tümünde hizmet veriyoruz. Yaptığımız projelerde ürünlerin mekana ve iş hacmine göre birçok farklı çözüm üreterek, müşteri memnuniyetini mutfak alanında en üst düzeye çıkarabilen bir yaklaşımla hareket ediyoruz" dedi.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde bin 500 metrekaresi açık, üç bin 500 metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda beş bin metrekare alana kurulu tesiste hizmet verdiklerini anlatan Salih Şalgamcı, bu yıl yurtiçinde yaklaşık 200 projeyi hayata geçirdiklerinin bilgisini verdi.

İlk yarıyı yüzde 22'lik büyümeyle tamamladı

Ömür Isı olarak sektördeki yeni gelişmeleri yakından takip ederek ürün çeşitliliklerini artırmak istediklerini söyleyen Salih Şalgamcı, bu yılın ilk yarısında 2016'ya göre yüzde 22.5 oranında büyüme kaydettikleri bilgisini verdi. 2016 yılına göre üretim kapasiteleri ile cirolarının da attığını açıklayan Şalgamcı, ancak sektörde artan rekabet bağlı olarak kârlılıklarının azaldığını aktardı. Bu yılın son çeyreğinde yeni kurulan bir restoranın yeni açılacak şubeleri için yurt genelide anlaşma yaptıklarını söyleyen Şalgamcı, "İlk projeyi ise ekim ayında teslim ettik. Ömür Isı olarak 2016 yılının ilk çeyreğinde bin 350 metrekarelik 6 katlı yeni showroom mağazamızı açtık. Artık müşterilerimize ürünlerimizi daha geniş ve daha modern bir ortamda sunacağız. Ayrıca mağaza içinde kuracağımız demo-eğitim mutfağında müşterilerimize mevcut ve yeni ürünlerimizin kullanımı fonksiyonları ile ilgili eğitim ve lansmanlar yapacağız. Öte yandan Kayseri’de bir ilk olarak mağaza içinde kurduğumuz meşrubat bar kısmında müşterilerimize çay, kahve ve bar ekipmanlarını uygulamalı olarak göstereceğiz. Ayrıca müşterilerimiz burada barista eğitimi de alabilecek" diye konuştu.

Ömür Isı olarak yürürlükte olan kalite standartlarına uygun imalat yaptıklarına dikkat çeken Şalgamcı, bünyelerinde gaz yakan ve elektrikli cihazlar için bir test laboratuvarı bulunduğnu ve ürünlerinin tamamının CE belgeli ve ISO 9001 kalite yönetim belgesine sahip olduğunu aktardı.

Bu konularda ilginizi çekebilir