Onur Market'in Şaypa'yı satın alma süreci tamamlandı

Özen Şirketler Grubu, 2017 yılında bünyesindeki mağazalarda 150 milyon poşet doldurmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESRA ÖZARFAT

BURSA - Özen Şirketler Grubu bünyesindeki Onur'un, ağustos ayında başlayan Şaypa'yı satın alma süreci, Rekabet Kurumu'nun 16 Kasım tarihli onayı ile tamamlandı. Satış süreci ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek için Bursa basınıyla bir araya gelen Özen Grup İcra Kurulu Başkanı Cemal Özen, ulusallaşma yolunda adım attıkları bu satın alma ile Marmara Bölgesi ve Ege Bölgesi'nde büyüyerek 2023 yılında Türkiye'nin ilk beş perakende şirketinden biri olmayı hedeflediklerini kaydetti. Bursa'yı Anadolu'ya açılan bir kapı olarak gördüklerini ifade eden Özen, gıda perakendeciliği sektöründe 37 yıllık tecrübeye sahip olduklarını, bugün 6 ilde 153 mağaza ve 4 bin 658 çalışana sahip olduklarını anlattı. Hükümetin 2017 yılını yatırım yılı olarak ilan ettiğini hatırlatan Cemal Özen, 2017 yılı için istihdam ve vergi teşvikleri konusunda hükümetten destek beklediklerini vurguladı. Perakende sektörünün operasyonel ve finansal olarak zor bir yıl geçirdiğine işaret eden Özen, buna rağmen sektörün büyümesinin üzerinde bir rakamla her yıl yüzde 15 büyüme kaydettiklerini aktardı.

"Beyin ölümü gerçekleşen bir şirketi ayağa kaldıracağız"

Şaypa marketler zincirinin Bursa'da yüzde 39 paya sahip olduğunu, stratejik lokasyonu ve yüksek müşteri aidiyetiyle önemli bir marka olduğuna vurgu yapan Cemal Özen; "Görüşmeler ağustos ayında başladı. Şaypa'nın beyin ölümü gerçekleşmişti. Beyin ölümü gerçekleşen bir şirketi ayağa kaldırmanın sorumluluğunu taşıyoruz. 2 bin çalışan, 600 tedarikçinin ve organizasyon yapısının sürdürülmesini istedik. Bu satın almayla Türkiye'nin sekizinci gıda perakendecisi olduk. Fortune 500 sıralamasında ilk 100'de yer alacağız. 2016'yı kendi büyüklüğünde bir şirketi satın alarak büyümeyle kapatacağız" dedi. Bu yıl 38 milyon müşteriye hizmet vereceklerini belirten Özen, 2017 hedeflerinin 64 milyon kişiye ulaşmak olduğunu, 2017'de Özen Grup bünyesindeki mağazalarda 150 milyon poşetin dolacağını söyledi. Cemal Özen, Türkiye genelinde toplam 192 bin metrekarelik alanda hizmet verdiklerini, yıl içinde Onursal Tarım adı altında Antalya Kumluca'da 9 bin metrekarelik alanda yaş meyve ve sebze işleme ve paketleme tesisi yatırımını hayata geçirdiklerini hatırlattı.

Onur, Şaypa, Özen Gayrimenkul, Onurca, Onursal Tarım, İnaş Yapı markalarını çatısı altında toplayan Özen Grup, İstanbul, Trakya ve Bursa'da bulunan lojistik merkezleri, Monet Et Entegre Tesisi, Rapata Unlu Mamüller Üretim Tesisi, Bayrampaşa Hal Tesisi, Antalya Hal Tesisi, Bursa Barakfaki Meyve Sebze Depolama Tesisi ve Yenişehir Meyve Sebze Deposu'nda faaliyet gösteriyor. Özen Şirketler Grubu, Ayşe Hatun Özen Vakfı ile de sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir