OPET'ten 15 milyar liralık ciro

OPET Genel Müdürü Ağca, 2015'te 15 milyar lira ciro elde ettiklerini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

OPET Petrolcülük AŞ Genel Müdürü Cüneyt Ağca, akaryakıt sektörü için kritik konuların tartışıldığı 2015'te yüzde 17,7'lik pazar payıyla 15 milyar lira ciro elde ettiklerini belirtti. Ağca ayrıca, 2016'da pazar OPET'in pazar payını yüzde 18'in üzerine çıkarmayı ve mevcut ağa 55 yeni istasyon eklemeyi planladıklarını söyledi.

Ağca yaptığı açıklamada, 2015 yılında sektör doğrultusunda büyüdüklerini, hem pazar paylarını hem de bayi sayılarını artırdıklarını vurguladı.  

Ağca, OPET olarak son üç yıldan bu yana pazarın 2. büyük oyuncusu olduklarını söyleyerek, şunları kaydetti: 

"Akaryakıt sektörü için değişken faktörlerin olduğu ve hareketli geçen zor bir yılı daha geride bırakıyoruz. 2015, tavan fiyat uygulaması, ham petrol fiyatlarındaki düşüş, döviz kurlarındaki hareketlilik ve 5 yıllık bayi sözleşmelerinin yenilenme süreci gibi sektör için kritik konuların yılı oldu. Geride bırakmakta olduğumuz yıl yüzde 17,7'lik pazar payımızla 15 milyar lira ciro elde ettik. Belirlediğimiz hedefler doğrultusunda bayi sayımızı, satış ve pazar payımızı artırdık. 

Markamızın sektörde ve müşterilerimiz gözünde artan değeri ve bayilerimizle kurduğumuz karşılıklı güvene dayalı iş ortaklığı, 2015 yılını başarı ile tamamlamamızı sağladı. OPET ve Sunpet olarak iki markamız var. 1.003 OPET, 416 Sunpet istasyonu olmak üzere toplam bin 419 bayi ile müşterilerimize hizmet veriyoruz. Yaklaşan yeni yılda pazar payımızı yüzde 18'in üzerine çıkarmayı hedeflerken, mevcut ağımıza 55 yeni istasyon eklemeyi planlıyoruz. İstasyonlarımız günde toplam 500 bin araç ve yaklaşık 1 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor." 

'Ham petrol fiyatları pompa fiyatlarını etkiliyor'

Ağca, OPET olarak Türkiye'nin her yerinde hizmet veren yaygın bir bayi ağına sahip olduklarına ve 5 farklı lokasyonda yüksek depolama kapasitelerinin bulunduğuna işaret ederek, "Jet yakıtında Türk Hava Yolları (THY) ortaklığı ile kurulan havacılık yakıt şirketi ve madeni yağda dünyanın en büyük şirketlerinden Fuchs ortaklığı ile güçlü ve güven veren yapımız, her geçen gün daha da ilerlememizi sağlıyor" değerlendirmesinde bulundu. 

Bu yılki ham petrol fiyatında ve dövizdeki değişimlerin akaryakıt fiyat oluşumu üzerindeki etkilerine de değinerek, "Ham petrol fiyatlarındaki değişimlerin pompa fiyatı üzerinde kısmi etkisi oluyor. Pompadaki fiyatı oluşturan unsurlar, ürün fiyatı, döviz kuru, rafinaj ve dağıtım maliyetleri ile vergi gibi ana kalemler olarak öne çıkıyor" bilgisini verdi.