Osmanlı ve Türk mutfağı Eşraf'ta buluşuyor

Eşraf Osmanlı Türk Mutfağı, unutulmaya yüz tutmuş Osmanlı ve Türk Mutfağı lezzetlerini müşterilerine sunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eşraf Osmanlı Türk Mutfağı, zengin menüsü ile konuklarını ağırlıyor. 40’ı aşkın güler yüzlü ekibiyle 600 m2’de hizmet veren mekan, unutulmaya yüz tutmuş Osmanlı – Türk Lezzetlerini misafirlerine sunuyor. Menülerini kuzine ateşinde harmanlayarak hazırlayan Eşraf, yemeklerini doğal gaz kullanılmadan doğal odun ateşinde pişiriliyor.  

Bereketli doğal lezzetleriyle Anadolu’nun özenle seçilmiş besinlerini yerinde inceleyerek mutfağına taşıyan Eşraf, deneyimli ustaların gözetiminde mutfak ekibiyle misafirlerine natural lezzetler sunuyor. Organik kullanım ve doğal lezzet kültürünü benimseyen Eşraf, zeytin yağlarını taş ile öğütülen sistemden elde ederken, natural köy tereyağlarını, şarküteri ürünlerini üreticiden direk temin ediyor. 

Her yemekte muhakkak kemik suyu kullanan Eşraf, tatlılarında şeker yerine bal kullanarak tatları olabildiğince doğal bir şekilde sofraya taşıyor. Yemeklerinde glikoz, margarin, iç yağı, gıda boyası kullanmayan Eşraf, ekmek, yoğurt ve reçelleri mutfağında en doğal hali ile hazırlayıp müşterilerine sunuyor.

İş adamı ve marka sahibi Metin Uçar’ın da kurucuları arasında bulunduğu Osmanlı Mutfağı Araştırma ve Geliştirme Derneği ile gerçek Osmanlı yemekleri ile ilgili unutulmuş tarifleri bir araya toplayamaya çalıştıklarını,  gerçek verilerere ulaşılarak araştırmalarını genişleteceklerini bildirdi. 2014 yılında kurulan dernek ile sadece lezzet yada tarif ile değil eski günlerdeki kültür, mimari ve adap ile birlikte süsleyerek çalışmalarını geliştirmek istediklerini bildirdi.