Özdanacı, üretim kapasitesini %25 artıracak

Özdanacı Kuruyemiş, 2016 yılında üretim kapasitesini yüzde 25 artırmayı hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İkbal FİDAN

KAYSERİ - Kuruyemiş alanında yaklaşık 200 çeşit ürün(kuruyemiş, kuru meyve, Türk kahvesi, şekerleme) ve 24 adet franchise şubesi ile faaliyet gösteren Özdanacı, 2016 yılında üretim kapasitesini yüzde 25 oranında artırmayı hedefliyor. Kayseri OSB 'de 7 bin metrekare alanda üretim yapan firma, artan kapasitesiyle birlikte yurt genelindeki mağaza sayısını da artırmayı planlıyor.

Franchise vermeye 2009 yılında başladıklarını söyleyen Danacı Kuruyemiş Gıda San. Tic. LTD. ŞTİ Genel Müdürü Yüksel Nasuhoğlu, "Ankara'da da yeni bir bölge müdürlüğü açtıklarını söyledi. Sektörde, yaklaşık 200 ürün çeşidi ile faaliyet gösterdiklerini belirten  Nasuhoğlu, "Yılda 2 bin ton kuruyemiş işleme ve paketleme kapasitesine sahip entegre bir tesisiz. Ürün çeşidini artırma yolunda çalışmalar yapıyor, 255  kişilik istihdamımızla üretim ve satışımızı gerçekleştiriyoruz" diye konuştu. İhracat konusunda da çalışma yaptıklarını anlatan Nasuhoğlu, "İhracatımızın üretim ve ciromuzdaki payı yüzde 2. Şu an için Almanya ve Hollanda'ya  ihracat yapıyoruz. Hollanda genelinde 335 perakende noktasında 'yemmiş' markalı  ambalajlı kuruyemiş ürünlerimiz satılmaktadır. İhracatın, ciromuzdaki payını ise gelecek yıl Kuzey Afrika pazarlarına da girerek yüzde 5'e çıkarmayı hedefliyoruz" dedi. 

 "Paketleme ve kavurma hatlarına yatırım yaptık"

Firmalarının 1960 yılında kurulduğunu söyleyen  Yüksel Nasuhoğlu, "Kayseri'de  ilk kuruyemiş toptancılığı oluşumunu gerçekleştiren firmayız.  Ürünlerimiz ISO22000 kalite belgesine sahip. Her yıl kontrollü büyüme prensibiyle yolumuza devam ediyor, bir yandan da hem franchise ağlarını genişletiyor hem de makine hatlarını takviye ederek üretim kapasitemizi artırıyoruz" diye  belirtti, şöyle devam etti:
 "Makine parkına yaptığımız 300 bin dolarlık yatırım sonucu paketleme ve kavurma bölümlerimizi güçlendirdik. Bununla birlikte 'yemmiş' markalı ürünlerimizde yeni bir ambalaj uygulamasına giderek, ambalaj yüzümüzü yeniledik. Ulusal mağaza zincirlerine private label ürün imal etmeye başladık. Şu anki partnerlerimizin büyümesine paralel olarak altyapı ve organizasyonumuzu yeniden yapılandırıyoruz. Ülke genelinde birçok bölgede, ulusal marketlerde yaklaşık 120 mağazada Kuruyemiş reyonu İşletici si olarak çalışmaktayız. Bu da ürünlerimizi  kendi satış noktalarımızda direkt olarak  tüketiciye  daha taze  iletmek demektir.  Bu durum tüketicinin ürünlerimize talebini arttırmaktadır." 

Nasuhoğlu, sektörün sorunlarından da, bahsederek "2015 yılında rekoltelerden kaynaklanan yüksek fiyat artışları nedeni ile satışta ciro kaybetmesek de tonaj olarak pazarda daralma yaşanmıştır.2016 yılında rekolteler daha iyi durumda, fiyatların daha makul ve  istikrarlı olacağını tahmin ediyoruz. Bu durum tüketimi arttıracaktır. Sağlıklı beslenme trendinde kurutulmuş meyve ve çiğ ürünlerin pazarı büyümektedir. Ayrıca paketli ürün satışları da henüz istenen seviyede olmamasına rağmen gün geçtikçe büyümektedir" dedi.