Paypal'dan sonra o da kapandı, bakiyeleri iade edecek

Hiçbir bankanın çalışmayı kabul etmemesi nedeniyle işlemlerini durdurma kararı alan BTCTürk, bakiyeleri tek seferde sahiplerine gönderecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESRA ÖZKAN 

ANTALYA - Sanal para birimi Bitcoin (BTC) yatırımcılarının Türk Lirası ile TL / BTC paritesinde işlem yapabilme imkanı sağlayan BTCTürk, TL yatırma işlemlerini durdurdu. 

Gerekli izinleri alamadığı için Türkiye’deki faaliyetlerini durduran PayPal’ın ardından, işlem hacminde artış yaşanan sanal para birimi BTC’nin Türkiye’deki son banka hesabı da kapatıldı. Şirketin resmi Türkiye hesabından yapılan iki ayrı açıklamada, 2013 yılından bu yana BTC yatırımcılarının Türk Lirası ile TL / BTC paritesinde işlem yapabilme imkanı sağlayan BTCTürk’ün hiçbir kullanıcısını bu süreçte mağdur etmediği, ödemelerini taahhüt ettiği zamanlar içerisinde gerçekleştirdiği belirtildi. İkinci açıklamada ise, “BTCTurk ile çalışmayı kabul eden bir banka bulamayışımız sebebiyle olanaksız görünmektedir. Son çalıştığımız banka ile BTCTürk üzerindeki TL bakiyelerini tek seferde kullanıcılarımıza göndermemiz konusunda anlaşma sağlanmıştır” denildi. Şirketin her zaman kanuni uyum konusunda en yüksek hassasiyeti gösterdiğine dikkat çekilen açıklamada, “Şirketimiz anonim işlemlere hiçbir zaman izin vermemiştir. BTCTürk, sayısız soruşturmada kendisinden talep edilen bütün bilgileri emniyet birimleri ile paylaşmıştır. Tüm bunlara rağmen, şirketimizin bankalar ile ilişkisi çeşitli sebeplerden ötürü her zaman sorunlu olmuştur. Ne yazık ki 18 Ağustos Salı günü şirketimizin açık tutabildiği son banka hesabı kapatılmıştır. Bu sebeple TL yatırma işlemlerini durdurmuş bulunmaktayız” bilgileri verildi.

BTCTürk’ün, TL ile işlem yapılabilmesi için bir çalışma içerisinde oldukları ve yeniden TL işlemlerine başlayacakları da kaydedildi.

BTCTürk CFO’su Alphan Göğüş, “Dünyada büyük BTC piyasalarında ortalama işlem hacmi günlük 50 milyon dolar civarında gerçekleşiyor. Bilgisayarlarda üretilerek internet aracılığıyla alınıp satılabilen ve sanal cüzdan ile harcanabilen BTC’yle, tüm para birimleri üzerinden işlem yapılabiliyor. Bundan dolayı Antalya gibi turizm bölgelerinde ATM kurulabilir. Böylece Türkiye’ye büyük miktarda döviz girdisi sağlanabilir. 2013 senesinde dünyadaki 2. Bitcoin ATM’si İstanbul Atatürk Havalimanında açılmıştı. Ancak uzun süre geçmeden kapatıldı.”