Perakendede örnek maliyet kontrolu projesi

Watsons ile İK otomasyonu kuruluşlarından Poldy'nin iş birliğiyle gerçekleştirilen projeyle, bini aşkın Watsons çalışanının kariyerlerinin daha etkin planlamasını ve İK maliyetlerinin kontrol altına alınabilmesini hedefleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Güzellik ve kişisel bakım ürünleri zinciri Watsons, Türkiye'nin 49 şehrindeki mağazalarında müşterilerine hizmet sunan bini aşkın çalışanının İK süreçlerini daha etkin yönetebileceği bir altyapı için Poldy İK Sistemleri ile anlaştı. Daha önce Excel'de yönettiği İK süreçlerini Türk İK yazılımları üreticisi Poldy ile uluslararası standartlara taşıyan Watsons, self servis izin yönetim sistemini de hayata geçirdi.  Personel maliyetlerini planlamada en ince ayrıntıdan en makro bakışa kadar geniş bir görünürlük ve denetim mekanizması sağlayan proje, aynı zamanda personelin özlük bilgilerinin de kapsamlı biçimde kayıt altına alınabilmesini mümkün kıldı.

Watsons'ın kurumsal kaynak planlaması (ERP) sistemi ile bütünleştirilen Poldy temelli yeni İK sistemi, yurtdışı raporlama ihtiyaçlarının da karşılanabildiği esnek bir altyapı sağladı. Konuyla ilgili olarak Watsons İK Bilgi Sistemleri ve Raporlama Müdürü Emre Tuna Aydın şunları söyledi: "Perakende sektöründe faaliyet gösteren bir şirket olarak personel maliyetlerimizi etkin biçimde yönetebilmemiz bizim için hayati önem taşıyordu. Bu proje bu yönüyle perakende sektörüne örnek olacak bir yapıdadır. Projenin en önemli noktalarından biri de perakende sektöründe eksik kadro planlamasının bütçeye entegre edilebilmesi oldu."