Philips, 11,8 milyar euroluk yeşil ürün sattı

Philips'in yeşil ürün satışları, 2013'ün toplam satışlarının yüzde 51'i oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Philips'in yeşil ürün satışları 2013'te elde edilen toplam satışın yarısını aştı. Şirketin, geçen yıl elde edilen 11,8 milyar euroluk yeşil ürün satışları, toplam satışın yüzde 51'i oldu.

Philips açıklamasında şirketin, 2013'te elde edilen 11,8 milyar euroluk yeşil ürün satışlarının, toplam satışın yüzde 51'ine denk geldiği belirtilerek, bu satışların şirketi 2015 EcoVision sürdürülebilirlik performans hedefine belirlenenden iki yıl önce ulaştırdığını bildirildi.

Açıklamaya göre ayrıca, hasta sonuçlarını iyileştiren, daha fazla değer yaratan ve bakım hizmetlerine erişimi artıran 13 yeni ürünün piyasaya sürülmesiyle sağlık alanının yeşil ürün portföyü genişletildi. Çevresel etkileri azaltma amacıyla yürütülen çalışmalar çerçevesinde, Philips'in tüm 1.5T MRG modellerinin piyasa ortalamasından çok daha düşük seviyede enerji tükettiği COCIR (Radyolojik, Elektromedikal ve Tıbbi Bilişim Sanayicileri Avrupa Koordinasyon Komitesi) tarafından tanındı. Tüketici ürünleri alanında geri dönüştürülmüş maddelerin kullanımının devam ettirilmesiyle 330 tonu aşkın geri dönüştürülmüş plastiğin bir kısmı elektrikli süpürgelerde kullanılırken 250 tona yakın kısmı da ütülerde kullanıldı.

2013 yılında Philips, LED çözümlerinin geliştirilmesinde öncü aydınlatma alanına yaptığı yatırım (327 milyon euro) da dahil olmak üzere yeşil inovasyona toplam 509 milyon euro yatırım yaptı. Nisan ayında Philips aydınlatma bölümü, 200 lümen/vat oranıyla yüksek kaliteli ışık yayan, dünyanın en enerji verimli LED lambasını (TLED) geliştirerek bir başarıya imza attı.

 Açıklamada görüşlerine yer verilen Philips Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Göktuğ Gür, bu başarıların ancak sürdürülebilirlikle değer oluşturulacağına, sürdürülebilirliğin mevcut zorlu ekonomik koşullarda dahi yenilik ve büyüme yolunda önemli fırsatlar sunacağına olan inançlarının kanıtı olduğunu ifade etti.

Bu yıl doğrusal ekonomiden dairesel ekonomiye geçişin hızlandığının görüldüğünü belirten Gür, "Bu da bize faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlar ve piyasalarda hem maliyetten tasarruf ederek hem de yeni piyasalar oluşturarak veya mevcut olanları büyüterek ekonomik değer yaratma fırsatını sunuyor. Bugün Philips'in 1,8 milyar kişinin yaşamını iyileştirdiğini ve 2015'e kadar bir yılda 2 milyar kişiye ulaşma yolunda olduğunu bildirmekten gurur duyuyorum" değerlendirmesini yaptı.

Bu konularda ilginizi çekebilir