Pınar Süt, CDP’ye katıldı

Pınar Süt, gönüllü olarak CDP’ye katıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - İklim değişikliğinin etkilerini azaltmak ve doğal kaynakları korumak için iş dünyasının işleyiş şeklini değiştirmek ve kaynakların etkin bir şekilde dağıtımına katkı sunmak amacıyla faaliyet gösteren CDP’nin her yıl yayınladığı CDP 2015 İklim Değişikliği Türkiye Raporu’nda Pınar Süt, programa gönüllü olarak yanıt veren şirketler arasında ilk sırada yer aldı. Şirketlerin iklim değişikliği stratejileri ve emisyon verilerine yönelik bilgilerin analizini içeren rapor kapsamında ayrıca CDP derecelendirme metodolojisine göre yapılan değerlendirmelerin sonucu da açıklandı. Pınar Süt 95B derecelendirme puanını elde etti ve saydamlık kategorisinde 6. sırada yer alan şirketlerden biri olmayı başardı.

Sürdürülebilirliği, tüm organizasyonda önemli bir stratejik hedef olarak gördüklerini belirten Pınar Süt Genel Müdürü Gürkan Hekimoğlu, sürdürülebilir dünya için sorumluluklarının bilincinde olduklarını vurgulayarak, “ Çalışmalarımızın odağına sürdürülebilirliği almış bir firma olarak, faaliyetlerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Amacımız, tüm organizasyonumuzda bireysel düzeyden başlayarak sürdürülebilirlik konusunda topluma yol gösterici olarak farkındalığı artırmak. Sürdürebilirlik yaklaşımımız kapsamında öncelikli alanlarımız içinde yer alan enerji ve iklim değişikliği, su kullanımı ve atık su, sağlık ve güvenlik ile toplumsal katkı konularının önemine inanıyoruz. Ayrıca, toplumun sosyal gelişimine katkı sağlayan toplumsal projelerle sosyal sürdürülebilirliğe de desteğimizi sürdürüyoruz. Pınar Süt, CDP İklim Değişikliği Programı kapsamında CDP’ye gönüllü yanıt veren şirketlerden biri oldu. Gönüllü şirketler arasında ilk sırada olmamız da bizim doğru yolda olduğumuzu bir kez daha gösterdi.”

Kâr amacı gütmeyen Londra merkezli uluslararası bir kuruluş olan CDP, halka açık şirketlerin doğal kaynakları ve doğal sermayeyi nasıl kullanıldıklarını, faaliyetleriyle sınırlı kaynakların yeniden üretimini nasıl etkilediklerini ve bu alandaki risklerini nasıl yönettiklerini yatırımcılara raporlamalarına aracılık ediyor. Yaklaşık 60 ülkeden 5 bin civarında şirket, CDP programları aracılığıyla iklim değişikliği, su kaynakları ve orman ürünlerinin faaliyetleriyle etkileşiminin sonuçlarını ve karşı karşıya oldukları riskleri ölçüyor ve yatırımcılara açıklıyor. Harvard Business Review tarafından dünyanın en güçlü yeşil Sivil Toplum Kuruluşu olarak tanınan CDP, iklim değişikliği konusunda özel sektörün sorumluluk alması gerekliliğine inanıyor ve bu sorumluluğu yerine getirmelerini teşvik etmek amacıyla iklim değişikliği politikaları ve suya yönelik stratejilerini şeffaf bir şekilde açıklayabilecekleri bir platform sunuyor.