Pizza Pizza kasaba ve ilçelere giriyor

Türkiye’nin en büyük yerli sermayeli pizza markası Pizza Pizza, nüfusu 100 binin altında olan yerleşim yerlerinde Pizza One markasıyla giriyor. İlk şubesini Ocak 2016’ta Ödemiş’te açacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sedat ALP

İZMİR - Bu yıl kuruluşunun 20. yılını kutlayan Pizza Pizza, yeni markası Pizza One ile yeni bir büyüme trendine giriyor. Ülkeye yayılmış 140 şubesi ve yurtdışında bulunan 13 şubesi ile Türkiye’nin en büyük yerli sermayeli pizza üreticilerinden olan Pizza Pizza, nüfusu 100 binin altında olan yerleşim yerlerine, yeni markası Pizza One’la giriyor.  İlk şubesini Ocak 2016’ta Ödemiş’te açacak olan Pizza One, Bayındır, Tire gibi İzmir’in ilçeleri öncelikli olmak üzere Türkiye’ye yayılacak. Franchising sistemi ile büyüyecek olan Pizza One, şubelerini açmak için girişimcilerin 80 bin TL ile 100 bin TL arasında yatırım bedeli ödemesi gerekecek.
60 metrekare ile 100 metrekare büyüklükteki dükkanlarda 4 masa 16 sandelye kapasitesinde açılacak Pizza One şubeleri, yüzde 30 içeri ve yüzde 70 ev ve işyerlerine servis şeklinde işletilecek.

Bu yıl kuruluşlarının 20. yılını kutladıklarını söyleyen Pizza Pizza Yönetim Kurulu Başkanı Abbas Türker, kuruluşlarından  bu yana hızlı bir büyüme trendi takip ederek Türkiye’de 140 şubeye, yurtdışında ise 13 şubeye ulaşan büyük bir pizza zincirine dönüştüklerini, önümüzdeki dönem için yeni bir markayla yeni bir büyüme hamlesi başlatmak için harekete geçtiklerini söyledi.

Türker, yeni tescilli markaları olan Pizza One markasını Türkiye’de nüfusu 100 binin altında olan ilçe, kasaba gibi yerleşim yerlerinde franchising sistemi ile yaygınlaştırmak istediklerini, ilk şubeyi Ocak 2016’da Ödemiş’te açmayı planladıklarını belirterek, “ Pizza One şubeleri  80 bin TL ile 100 bin TL aralığındaki yatırım bedeli ile 60-100 metrekare büyüklükteki dükkanlarda 4 masa 16 sandalye kapasitesinde olacak. Yüzde 30 dükkanda, yüzde 70 ev ve işyerlerine servis ile aylık 50-60 bin TL tutarında satış rakamlarına ve 8-10 bin TL kar tutarına ulaşılabilecek. Bu şekilde küçük yerleşim yerlerinde de insanlarımıza pizzayı ulaştırmış olacağız” diye konuştu.

Şu anda Pizza One markasının konseptinin geliştirildiğini, bu çalışmalar tamamlanır tamamlanmaz İzmir’in ilçelerinden başlamak üzere hızla şubeleşeceklerini vurguladı. Abbas Türker, Pizza One markası ile Ödemiş, Bayındır gibi İzmir’in büyük ilçelerinde büyüyerek zincirin ülke geneline yayılacağını söyledi.
 
Pizza Pizza’nı Arap Yarımadası atağı 
 
İzmir’de doğup Türkiye’ye yayılan Pizza Pizza markası ise, 2015 yılında yurtdışında büyüme hedefinde somut adımlar attı. Firma  5 yılda 100 şubeye ulaşacak bir proje ile Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerine giriyor. Bu projede Suudi sermayeli TAD Group ile hareket ettiklerini  açıklayan Abbas Türker, “Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinde maksimum 5 yılda 100 şubeye ulaşmayı planlıyoruz. Bu ciddi projede büyük bir yatırımcı olan Suudi sermayeli TAD Group ile çalışıyoruz. Biz sadece know- hoow veriyoruz. Yani herhangi bir risk almadan büyüyeceğimiz bir proje. İlk önce Riyad’da başlıyoruz. Sonra Cidde, Mekke ve Medine’de şubeler açmayı planlıyoruz. Suudi Arabistan’ın yanı sıra Dubai, Bahreyn ve Katar’da da şubeler açılacak. Master franchising ile açılacak bu şubeler evlere servis, iç servis ve AVM şubeleri şeklinde olacak. İlk etapta açılacak şubelerde görev alacak personelin eğitimini burada verdik. Ardından buradan arkadaşlarımız giderek yerinde bazı uygulamalar gösterdi. Mimarlarımız ise şubelerde uygulanacak konseptle ilgili çalışmaları yerinde yaptı” şeklinde bilgi verdi.

Türker, Irak’ta 13 şubeye ulaşan Pizza Pizza’nın yurtdışında Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Doğu Avrupa ülkelerine de açılacağını, Arap ülkelerinde gerçekleştirilecek yatırımlarla ilgili Türk Arap Ülkeleri İşadamları Derneği ile çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, “ Sektörümüzde henüz bakir olan pazarlara ağırlık veriyoruz. Bu ürünlerde pazarın gelişmeye müsait olduğu bakir ülkelere yöneliyoruz. Bazı Avrupa ülklerinde bile Pizza Pizza’nın uyguladığı kalitede evlere servis hizmeti bulunmuyor. Bizim gibi ürün artı servis hizmeti veren firmalara her zaman ihtiyaç var. Pizza Pizza servis konusunda güçlü bir marka.  Şu anda Balkan ülkeleri olsun, Ortadoğu ülkeleri olsun Pizza Pizza’nın bilinirliliği gittikçe artıyor. Bunun yanında Cezayir, Fas, Tunus, Mısır, Libya gibi Kuzey Afrika ülkelerinden de talep alıyoruz. Önümüzdeki yıl  bu ülkelere de yönelmeyi planlıyoruz” dedi.